Gå til sidens hovedinnhold

30 skianlegg åpner til helgen

Noen steder begynner det å bli «ordentlig» vinter.

- Det blir en bra skihelg, konstaterer Jens-Andreas Løland hos Skiinfo.no.

Vinteren er i aller høyeste grad på vei, og nå teller flere skianlegg ned til sesongstart. Påfyll av snø og kuldegrader gjør at mange åpner til helgen. Ifølge Skiinfo kan det dreie seg om rundt 30 skianlegg, men værforhold og temperaturer gjør listen tentativ.

Her får du hele oversikten.

Da endelig vinteren kom var det mange som fikk rikelig med hvitt gull. Onsdag fikk Jan Petter Svendal testet puddersnøen i Eikedalen - et av alpinsentrene som satser på sesongåpning lørdag.

- Det er sjeldent bra forhold her oppe nå med tanke på at det ikke er mer enn en ukes tid siden vi fikk den første snøen, sier daglig leder Fredrik Tønjum.

Sjekk været der du bor

Også Norefjell åpner lørdag. Hotellheisen og nedre Bøseterheis er først ute med flatt terreng og cirka 1 kilometer med bakker.

Røldal har rykte på seg som Norges sikreste leverandør av ferske «hvitevarer». Skiinfo opplyser at det nå er godt over en meter snø i øvre deler av skisenteret, og en drøy halvmeter nederst.

I tillegg til fire heiser og fem nedfarter, reklamerer Røldal med nok snø i store frikjøringsområder.

- Det er meldt enda mer snø før helgen, og enkelte snøbyger og lite vind i helgen, opplyser Pelle Gangeskar fra Røldal skisenter.

Les også: - Knallføre!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken