RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpent hus i London

Sist oppdatert:
Bli med inn i noen av Londons aller flotteste bygninger!

Helgen 20. til 21. september åpnes dørene til noen av Londons aller flotteste bygninger.

Om du er interessert i ny eller gammel arkitektur og design vil du garantert få mange positive opplevelser dersom du tar turen til London denne helgen. Under London Open House Weekend åpner hundrevis av bygninger, både privateide og offentlige, dørene for at mannen i gata skal kunne komme inn og se.

Les mer om reise fra Klikk.no
Få maks ut av feriedagene
Shopping i London
3 gode London-hoteller
4 gode spisesteder i London
3 jentefavoritter i London

Den aktuelle helgen i september åpner 700 bygninger av arkitekturisk og historisk interesse dørene. Arrangementet er gratis og trekker til seg tusenvis av turister som besøker alt fra kjente offentlige bygninger som London City Hall til private hjem.

Søk etter sted
- Mange turister beundrer den flotte City Hall som ligger ved Themsen. Under Open House er dette en av de kommunale bygningene som er åpne for publikum. Alle bygningene som er med i Åpent hus er å finne på våre internettsider. Der kan folk selv gå inn og søke på navn, type sted de vil besøke og beliggenhet, forteller Laura Barlow, pressekontakt i organisasjonen Open House.

- Spesifiserer man søket etter sine interesser, vil det komme opp en rekke alternativer rundt omkring i London, slår hun fast.

Du kan søke etter sted eller adresse her>>

Vær oppmerksom på at for å besøke de mest populære bygningene kreves det påmelding på forhånd.

Dersom du kunne tenke deg å ta en nærmere titt på noen av Londons flotte bygninger har vi følgende å anbefale:

City Hall
Mange turister beundrer den flotte City Hall som ligger ved Themsen. Bygningen, som er laget i glass, ligger i nærheten av den kjente Tower Bridge på Londons east bank. Den flotte 45 meter høye glasskula er et moderne landemerke i London og ble designet av arkitektene Foster and Partners. Her holder borgermesteren, samt London forsamlingen og de høyere autoriteter i London.

Her får man en panoramautsikt over London – trolig byens flotteste utsiktspunkt, der man bort ifra å stå på toppen av St. Pauls cathedral.

Donnybrook Quarter
Dette er et meget spesielt husprosjekt som ligger i krysset mellom gatene Parsell Road og Old Ford Road, i nærheten av East Cross Route. Dette er et eksempel på ny og moderne arkitektur i minimalistisk stil øst i London. Boligprosjektet har vunnet en rekke prestisjetunge priser, deriblant Housing Design Award 2003. Arkitekten vil være til stede under omvisningen og snakke om arkitekturen.

Coin Street Neighborhood Centre
Denne bygningen ligger noen minutter fra Waterloo tube station, i gaten som heter Stamford Street nummer 108. Dette er et godt eksempel på hvordan arkitekt Haworth Tompkins har strukket seg langt for å møte behovet til klienten. I bygget finner man både en kafé, matbutikk, barnehage og program for både eldre, foreldre og barn med møteplasser og konferanserom. Bygget er laget av tømmer og stål og har en fargerik fasade. Bygningen sto ferdig i september 2007.

Maggie’s Centre
Dette spesielle senteret åpnet i april i år og er en møteplass dedikert til alle som er påvirket av kreft i London. Maggie’s Centre ligger ved Charing Cross Hospital og er ment som et oppløftende, ikke-institusjonelt møtested hvor folk som har kreft, deres familie og venner kan få den støtten de trenger.

Senteret har en spesialdesignet hage og har intime plasser i bakgården etter design fra landskapsarkitekt Dan Pearson. Arkitekten som står for bygget er Rogers Stirk Harbour.

Artikkelen er levert av Klikk.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere