August er ferietid i sørlige Europa og mange land har nasjonaldager og uavhengighetsdager. Vi kan kort nevne 1. august (Sveits), 15. august (India) og 31. august (Malaysia).

Søk gjennom 678 reisesider og finn de beste prisene på din reise med Nettavisens reisesøk.

August er også en aktiv måned på festivalfronten og naturligvis har finnene mange halvsprøe arrangementer og mesterskap. Et utvalg av hva som skjer i august er følgende:

6. – 8. august – VM i Badstubad i Heinola
Ikke før er VM i konebæring unnagjort, før finnene setter i gang med VM i badstubading. Første Sauna-VM ble holdt i 1999 og årets 10-årsjubileum byr på et større arrangement enn noen gang. VM holdes i Heinola, nord for Lahti og 150 kilometer fra Helsingfors, for cirka 450 kroner kan du også delta.

Les mer om Finland og reisemål i Finland hos Reiseplaneten.

12 – 16 august – Ølfestival i Beograd
Det er ikke bare München som har stor ølfestival. Beograds ølfestival byr på levende musikk, flere enn 30 bryggerier med all verdens herlig øl og generelt stor stemning, antakelig av overproporsjonal karakter etter hvert som dag går mot natt. Les mer om ølfestivalen i Beograd her http://www.belgradebeerfest.com/.

16. august – Palio i Siena
Det andre årlige hesteløpet i Siena holdes i august. Mer spektakulært hesterace finner du knapt annet sted i verden. Byens 17 distrikter kjemper om heder og ære, og her finnes ikke hederlige andre plasser. Mer informasjon om Palio i Siena får du her http://palio.comune.siena.it/.

Få gratis reiseguide om Firenze her.

19 – 23 august – VM i luftgitar i Oulu
Hva skulle vi gjort uten finner som arrangerer alle slags underlige festivaler og mesterskap? Det ultimate arrangementet for tenåringsgutter og eldre gubber med en godt gjemt rockegitarist i seg må være VM i luftgitar i Oulu. Du finner Oulu vest i Finland, omtrent like nord som ved Skellefteå i Sverige.

21 – 30 august – Havfestival i Cascais i Portugal
Cascais og Estoril er herlige utfluktsmål fra en storbyweekend i Lisboa. Er du her i slutten av august så vit at på São João do Estoril Beach arrangerer foreninger for fiskere Festas do mar som byr på alt fra parader til matopplevelser og fyrverkeri på kvelden.

Få gratis reiseguide om Lisboa her.
Se fotogalleri om Lisboa hos Reiseplaneten.

22 – 23. august – Teddybjørnfestival i Zürich
Er du en av mange som er litt svak for teddybjørner? Da er Schützenhaus Albisgütli ved Zürich stedet for deg. Hit kommer samlere, utstillere, produsenter, og det blir show og aktiviteter. Les mer på http://www.swiss-teddy.ch/.

Få gratis reiseguide om Zürich her.

26. august – La Tomatina i Bunyol
Den kanskje mest omtalte festivalen i august er La Tomatina i Bunyol, ikke langt fra Valencia. Hvis du drømmer om tomatkrig og at du har et forråd på 125.000 kilo tomater, så er dette festivalen for deg. NB! Ikke kom i dress eller kjole.

Se videofilm fra La Tomatina og mer informasjon om Valencia hos Reiseplaneten.

31. august – Fotball i elva!
Bourton-On-The-Water er en Cotswold landsby. Idylliske Cotswold med sine landsbyer er populære utfluktsmål fra London. Fra hovedstaden er det kun 150 kilometer til Bourton-On-The-Water. Her har det i mer enn hundre år blitt arrangert fotballkamper i elva, med turnering i slutten av august. Lokale seksmannslag kjemper om heder og ære. Den 31. august starter evenementet klokken 16:00 og det er gratis å se på. Les mer om Bourton-On-The-Water her http://www.bourtoninfo.com/.

Få gratis reiseguide om London her.