*Nettavisen* Nyheter.

Askefast i paradiset

Reiser & feries redaksjonssjef er i ferd med å gå tom for rene sokker. Uffamei! Foto: Marith Brithsdatter

Det er lite medynk å få for Reiser & feries utsendte som sitter askefast på Malta, innlosjert på femstjerners hotell.

19.04.10 11:09

- Oh, you poor thing...
Den australske bartenderen ved poolbaren på hotelltaket klarer nesten å sette opp en medfølende mine, men den sprekker fort. Fotograf Marith Brithsdatter og undertegnede, redaksjonssjef i Reiser & ferie, skulle vært hjemme i går kveld etter en fire dagers reportasjetur rundt om på den underskjønne øystaten midt i Middelhavet. Neste mulighet er onsdag. Det kan bli lenger til. Vi er i ferd med å gå tomme for rene sokker. Uffamei.

Er du askefast? Fortell Reiser & ferie din historie

Vi er selvsagt ikke alene her med vår tragiske skjebne.
- Du er den tiende kunden min i dag som er askefast, forteller bartenderen, skyver en skummende pint over disken og smiler skjevt. Om vi skal spille med på tabloidenes ordspillorgie kan vi si at vi har fått full askepott. En noe irrasjonell flauhet over vårt hell i uhell skylles ned med lokalt øl og lilla kaktuslikør.

Samtidig stikker det et sted i magen. Hvor lenge kan det vare? Hvor ille vil det bli for de som virkelig er rammet? Vil mange liv gå tapt? Vil dette bli et vendepunkt i verdenshistorien? Selv for enkelte her i paradiset kan konsekvensene bli store. Ei askefast jente skal gifte seg hjemme i Norge om tre uker. Økonomisk usikkerhet råder. Gravide turister nedkommer kanskje med en liten malteser etter hvert...

Ting vi spøkte med de første dagene vurderes nå som reelle muligheter. Som å prøve å skaffe en maltesisk buss, ta bilferga til Sicilia, videre til fastlands-Italia og kjøre nordover noen dager. Selv stemmer jeg nok heller for å leie en av de utallige gigant-yachtene som ligger å dupper i havnene her, så får seilasen hjem ta den tiden den trenger. Vi er uansett kastet ut i en usikkerhet som presser fram uvante tankebaner og følelser. Det er som om «free will has kicked in again», for å si det med Kurt Vonnegut i romanen Timequake.

Les også: 26 PERFEKTE PAUSER hos Reiser & ferie

Av inngrodd, sosialdemokratisk, nordeuropeisk vane tenker vi jo at det ordner seg etter hvert. Det gjør jo alltid det. Men situasjonen er unik og usikker. Inntil videre tar vi en dag og ett glass av gangen. Kanskje blir vi også nødt til å teste ut hotellets spa etter hvert. Uffamei.

Vil du vite hvordan det går videre? Ingvald fortsetter å oppdatere oss om hvordan han har det og om han kommer seg hjem.

Abonner på Reiser & ferie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.