Gå til sidens hovedinnhold

Ville du spist denne?

Delta i vår konkurranse så får du muligheten.

(Side2): Eksotisk natur, eksotiske dyr og selvfølgelig eksotisk mat. Australia er litt annerledes på alt, og de som trodde at den australske maten kun er et utspring fra kjedelig engelsk mat tar grådig feil.

Les også:
Dette må oppleves i Australia
På kjendisjakt i Australia
Verdens vakreste strender

Side2 har en konkurranse med temaet «en reise i filmens verden» og denne uken er det landet og filmen «Australia» det dreier seg om. Hver dag denne uken har vi gitt deg nye artikler sammen med en quiz som gir deg muligheten til å vinne gavekortet til landet «down under». Vi har blant annet tatt for oss australske strender og kjendiser, i dag er det australsk mat som gjelder.

Konkurranse: Vinn reisegavekort på 15 000 her.

Tradisjonsrik kenguru
Kenguru er en vanlig rett i Australia, og i tillegg til å innta dyrene selv eksporterer Australia kengurukjøtt til mer en 50 land over hele verden. Tradisjonen med kengurukjøtt kommer fra den australske urbefolkningen, aboriginere, som har spist kjøttet i mange tusen år.

Kjøttet er både sunt og magert med høyt proteininnhold og CLA, som er kjent for å være svært fordelaktig for helsen. Kjøttet er ofte veldig mørt og smaken kan minne litt om vilt.

Selv om smaken er god har industrien bak kengurukjøtt lidd økonomisk av at mennesker generelt ikke ønsker å spise kjøttet fordi de ser på kenguruene som «søte» dyr, og ofte assosierer det med å spise Skippy.

See you later alligator
Det er kanskje mange som ville unnlatt å spise kengurukjøtt, men hadde valget stått mellom det og en annen vanlig australsk rett, ville man kanskje revurdert. For også krokodillekjøtt er noe som ofte står på menyen i Australia. Kjøttet er hvitt, men ikke like sunt som kengurukjøttet. Krokodillekjøtt har nemlig et høyt kolesterolinnhold. De som har spist kjøttet, sier ofte at det kan minne om en krysning av kyllingkjøtt og krabbekjøtt.

Aussie-burger
Den australske burgeren inneholder alt en hamburger bør gjøre i tillegg til et par ekstra ingredienser. Bestiller du en aussie-burger får du nemlig en burger inkludert både stekt egg, syltede rødbeter og i enkelt tilfeller avocado.

Men verken burgeren, kengurukjøtt eller krokodillekjøtt får æren av å være Australias nasjonalrett, denne plassen går til noe man kan ha på brødskiva. For der vi nordmenn savner brunost når vi er ute og reiser, sverger australienerne til smørepålegget Vegemite.

Pålegget blir produsert av gjærekstrakten som blir til overs etter ølproduksjon og smaker salt og bittert. I dag står Vegemite nesten som et nasjonalsymbol på Australia, men Markedsføringen mot andre land har vært totalt mislykket, også på det amerikanske markedet til tross for at Vegmite eies av det amerikanske selskapet Kraft foods. Dersom du finner Vegemite i butikker i andre land er det ofte uten Kraft-logoen.

Konkurranse: Vinn reisegavekort på 15 000 her.

Kommentarer til denne saken