Gå til sidens hovedinnhold

Verdens største krokodillefarm

Her kan du stikke hodet inn i munnen på krokodillene.

(SIDE2): Bangkok er byen som aldri slutter å fascinere. Etter å ha besøkt byen gjentatte ganger, blir man likevel aldri skuffet. Men Thailands hovedstad er stor og ofte utrolig varm. Det blir gjerne slik at turister som er på vei til eller fra noen av Thailands utallige strandreisemål bruker tiden i Bangkok til shopping, avslapning på hotellet og dets avkjølende svømmebasseng før man gir seg i kast med nattelivet. Et alternativ er å foreta en dagsutflukt, nært til Bangkok finnes det nemlig en rekke attraksjoner, og Thailandske arrangører setter sammen pakker som ofte inkluderer transport, guide, mat og drikke og naturligvis inngangsbilletter til de forskjellige attraksjonene.

Les reisebrev fra Thailand hos Reiseplaneten.

Verdens største krokodillefarm
Hvorfor ikke besøke Samutprakarn krokodillefarm. Her kan du se vågale ansatte regelrett stikke hodet inn i krokodillenes munn, brytekamper mellom krokodiller og mennesker og mye annet vi ikke ville trodd noen ville gjøre frivillig hvis vi ikke hadde sett det med egne øyne.

Krokodillefarmen Samutprakarn ligger i regionen med samme navn, kun 30 kilometer med bil fra Bangkok. Den er en av de eldste krokodillefarmene og går for å være verdens største. Her er faktisk mer enn 60.000 krokodiller, blant annet noen av de største utgavene verden har sett. Faktisk har farmen plass i Guiness rekordbok for verdens største krokodille. Den var ca. 6 meter lang og hadde en vekt på mer enn 1100 kilo.

Hent pengene dine
Et av høydepunktene på showet var når dyrepasserne la en god bunke pengesedler godt inne i kjeften på krokodillene. Den som ville kunne komme å hente pengene. Vel, vi som så på lot penger være penger. Men en av dyrepasserne gjorde jobben for oss. Ikke bare hentet han ut pengene av krokodillekjeften, men han puttet også hele hodet inn. Nesten i skumleste laget for noen hver.

Se videofilm fra krokodillefarmen hos Reiseplaneten.

Flere attraksjoner i Samut Prakarn
Krokodillefarmen Samutprakarn har andre attraksjoner enn krokodiller. Her er også en mer konvensjonell dyrehage med en rekke forskjellige dyr, f.eks. løver, tigre, slanger og sjimpanser. Og ikke å forglemme elefanter. Det arrangeres eget elefantshow hvor de enorme dyrene får vist sine triks. Parkanlegget har også egne show med tamme fugler som gjør triks vi ikke ville trodd man kunne få fugler til å gjøre.

Parken har naturligvis noen enkle restauranter, lekepark for de minste barna og dataspill for de litt større. Og en flott butikk hvor du kan lovlig kan kjøpe produkter av krokodilleskinn.

Se fotogalleri fra Bangkok hos Reiseplaneten.

Hvis du vil gjøre dagsutflukten litt lenger skal du vite at denne regionen sør for Bangkok også har mange andre attraksjoner også. Blant annet Den gamle byen (Muang Boran eller Ancient City for turistene) som er et enormt område med kopier av de mest kjente byggverkene i Thailand og Erawan Museet, et bygg med den trehodede elefanten som ble benyttet av hinduguden Indra.

Få gratis reiseguide om Bangkok her.

Kommentarer til denne saken