Gå til sidens hovedinnhold

På budsjett i Barcelona

Se alt du kan gjøre gratis i den spanske storbyen.

Barcelona er en herlig storby, ikke minst på grunn av Barceloneta, den gylne bystranden, som altfor ofte omtales i for lite rosende ordelag. Med denne gratis tilgjengelige attraksjonen er verdt å besøke på de varmeste sommerdagene, også med barn.

Finn billige flybilletter og overnatting i Barcelona og andre reisemål med Nettavisens reisesøk.

Barcelona har lenge vært storbyfavoritten til nordmenn som reiser til Spania. Denne gangen presenterer vi opplegget for deg som reiser hit på lavbudsjett. Du kan nemlig enkelt og greit oppleve nok av store attraksjoner, helt gratis. Her er attraksjonslisten som ikke koster deg en eneste euro:

1. Barceloneta Beach
Kanskje ikke verdens beste strand, men klart bedre enn sitt rykte. Det er herlig å tilbringe tid her når du er i Barcelona en varm sommerdag. Tar du med drikke og litt mat fra en dagligvarebutikk når du rusler til stranden så får du en svært så billig formiddag.

Hit kommer du for å se på mennesker, sole deg, kanskje utøve noen sportslige aktiviteter og ta en dukkert eller to. Glem heller ikke at strandpromenaden både er hyggelig å spasere langs, samtidig som den har en rekke barer og restauranter hvor du kan kose deg og forberede deg for utelivet senere på kvelden. Men dette er naturligvis ikke gratis.

Få gratis reiseguide om Barcelona her.
Finn guider til flere reisemål her.

2. Katedralen i Barcelona
Katedralen i Barcelona, La Seu, eller Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia som den egentlig heter, har gratis inngang. Denne svært vakre katedralen ble bygget på 1800-tallet og sto først ferdig i 1989. Spennende med katedralen er at den faktisk ble bygget etter originaltegninger fra 1400-tallet. Adressen er Placa de la Seu. Det er ganske midt mellom Parc de la Ciutadella og Boqueria-markedet. Les mer på Catedralbcn.org.

Se kart over Barcelona med attraksjoner hos Reiseplaneten.

3. Parc de la Ciutadella
Har du med barna er Parc de la Ciutadella parken som skal besøkes. Her finner du Barcelonas triumfbue, samtidig som bystranden ligger kun en kort spasertur unna. Parken har også en dyrehage, (som ikke er gratis), og en rekke andre aktivitetsmuligheter.

Husk at lommetyvene ikke bare frekventerer Las Ramblas, den kjente promenaden i Barcelona, men også parkene, deriblant Parc de la Ciutadella. Så vær varsom med hvor du har lommeboka og ikke legg fra deg verdisaker lett synlig hvis du tar en hvil i det grønne.

Se fotogalleri om Barcelona hos Reiseplaneten.

4. Parc Guell
Allstedsnærværende Gaudi står bak Parc Guell. Opprinnelig var tanken at dette skulle være et sted for de rike og vellykkede, men i dag så er det en park som gleder alle, uansett alder og bakgrunn. Med unntak av et museum er det gratis inngang i parken. Parc Guell ligger omtrent like langt nordvest for La Sagrada Familia som Parc de la Ciutadella ligger sørøst.

5. Boqueria-markedet
Ikke langt fra Las Ramblas, som du garantert kommer til å gå opp og ned flere ganger for å se på folkelivet og gateartistene, finner du markedet Boqueria. Her er det spennende å gå. Ta til deg lukter og atmosfære når frukt og grønnsaker selges og kjøpes. Husk fotoapparatet.

6. La Sagrada Familia
Selve symbolet på Barcelona, Gaudís fantastiske kirke som aldri kommer til å bli helt ferdig. Det tas inngangspenger for deg som ønsker å gå inn, men dette bygget nytes, for alle som ikke har spesielle særinteresserer innenfor arkitektur, best fra utsiden. La Sagrada Familia ligger ved gaten Calle Mallorca. Det er en hyggelig spasertur å gå herfra til Parc de la Ciutadella og videre til stranden.

To spesialtips i Barcelona!

Picasso Museum
Museet som viser kubismens mest kjente kunstner er gratis den første søndagen hver måned. Husk bare at det er mange andre enn deg som vil utnytte dette. Møt opp tidlig. Adressen er Calle Montcado.

Montjuic
Dette er en av Barcelonas to høyder. Hvorfor ikke ta en spasertur og oppleve områdets attraksjoner, utsikt og herlige fotomotiver? Montjuic ligger helt sør i Barcelona, og det er blant annet her du finner Olympiastadion. Kombinere besøket gjerne i Montjuic med en spasertur langs strandpromenaden.

Les flere artikler om Barcelona hos Reiseplaneten.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken