RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Besøk en Tyrannosaurus rex i ferien

Foto: Scott Kinmartin (Flickr/creative commons)
Her er listen over verdens beste naturhistoriske museer.

Nær sagt alle storbyer har en dinosaurlevning, og enda flere storbyer har et naturhistorisk museum. Og selv om byer som København, Pittsburgh og Ottawa har flotte utgaver, så er de ikke med på vår topp 6-liste over byene med de beste naturhistoriske museene i verden.

Finn de billigste flybillettene med markedets beste reisesøk: Momondo.

Beijing
Den kinesiske hovedstaden har et virkelig flott naturhistorisk museum bestående av 11 gallerier, inkludert en egen dinosaurverden. Også akvariumshuset er populært.

Museet kan besøkes flere ganger, det er nemlig nye utstillinger med jevne mellomrom. Adressen er 126 Tianqiao South Street. Dette er rett ved siden av kjempeattraksjonen «Temple of Heaven» som du garantert vil besøke uansett. Åpningstider til museet er 08:30 til 17:00.

NB! Sjekk med hotellet eller turoperatør om å få bestille billett på forhånd. Det er nemlig begrenset med antall besøkende som får komme inn per dag. Pris er ikke noe å tenke på, som alltid i Kina er inngangsbilletten billig for oss nordmenn.

Sjekk reisetips om Beijing hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Beijing her.

Chicago
Er du fan av tyrannosaurus Rex må du ta turen til Chicago, for det er her du finner det største og best bevarte fossilet av en slik i hele verden. The Field Museum byr i tillegg på lekeplass for barna, spesialutstilling om Amerikas historie og en rekke spennende interaktive utstillinger, blant annet kan du lære å skrive hieroglyfer. Adressen er 1400 S. Lake Shore Drive. Åpningstidene er mandag til lørdag fra 12:00 til 17:00 og fra 11:00 til 17:00 søndager. Inngangspris er cirka 100 kroner for voksne. Få mer informasjon på Fieldmuseum.org.

Les mer om Chicago og hent gratis reiseguide hos Reiseplaneten.

Firenze
Vi forstår godt om du prioriterer kunstmuseene når du er i Firenze, eller de fantastiske kirkene. Men blir barna masete og kanskje enkelte av de voksne også kjeder seg litt, så ta turen til Universitetet i Firenze, i gaten Via La Pira 4. Her besøker du byens naturhistoriske museum, eller Museo di Storia Naturale som det heter på italiensk. Dette museet har aner tilbake til 1775 og har millioner av utstillingsobjekter. Høydepunktet er enorme mengder med sommerfugler og skjelettet til en eldgammel elefant. Få også med deg den fantastisk vakre botaniske hagen her. Åpent 09:00 til 13:00 på hverdager og 09:00 til 17:00 lørdager. Inngangspris cirka 50 kroner, og rabatter for barna.

Sjekk reisetips om Firenze hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Firenze her.

London
London byr på et enormt naturhistorisk museum som inkluderer dinosaurutstilling og en utstoppet blåhval av enorm dimensjon. Darwin-senter, planetarium og mye annet gjør dette museet til en heldagsopplevelse hvis du vil. Forskjellige fargesoner i museet bringer deg til forskjellige temaer, slik at du kan fordype deg i det du er mest interessert i. Adressen er Cromwell Road. Åpningstider er fra 10:00 til 17:30 alle dager. Og kanskje best av alt, det er gratis!

Sjekk reisetips om London hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om London her.

New York
Vi bare elsker The American Museum of Natural History i New York. Beliggenheten ved Central Park er perfekt og med 45 haller å utforske byr museet alltid på noe nytt vi har oversett tidligere. Avdelingen med alle fossilene er kanskje det museet er mest kjent for, her er det nemlig mer enn en million eksemplarer av slike. Selv løper vi alltid først til «The Jurassic Room» for å se dinosaurer. Sjekk også ut utstillingen om meteoritter, og glem heller ikke å få med deg avdelingen som viser den menneskelige utviklingen. Adressen er 79th Street ved Central Park West. Åpent alle dager fra 10:00 til 17:45. Inngangspris cirka 100 kroner.

Sjekk reisetips om New York hos Reiseplaneten.

Washington DC
Ingen over og ingen ved siden? The Smithsonian National Museum of Natural History har en størrelse som tilsvarer 18 fotballbaner. Du må nesten planlegge besøket ved å studere deres nettside (www.mnh.si.edu) for å ikke gå deg bort. Sjekk hvalene i enorme Sand Ocean Hall eller løp med barna til the «Discover Room» som er stappfullt av interaktive utstillingsobjekter. Adressen er 10th Street & Constitution Avenue. NW. Åpent mellom 10:00 og 17:30, med gratis inngang.

Les mer om Washington DC og hent gratis reiseguide hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere