RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock.com

Bill. merk: «Pubekspert søkes»

Frynsegodene sier seg selv – mat, drikke og sikkert en del røverhistorier med på kjøpet. Men hva med å få ansiktet ditt på et ølmerke?

Vi må selvsagt over til pubens hjemplass Storbritannia for å finne denne spesielle og eksklusive jobben – og for mange selve drømmejobben.

Den heldige nordmannen (sammen med en fritt valgt «researchassistent») skal teste pubene i området rundt NewcastleGateshead. Jobben varer en uke, og går ut på å teste ut atmosfæren, maten og drikke på pubene – alt på myndighetenes regning.

– Norge og NewcastleGateshead er historisk tett knyttet sammen. Vi vet at mange nordmenn er svært glad i atmosfæren, kulturtilbudene og mat- og øltradisjonene. Nå ønsker vi å gjøre området enda mer attraktivt. En egen pubguide skrevet av en nordmann vil være svært nyttig for andre besøkende, sier markedsansvarlig Kim Henrik Løvlie i VisitBritain.

Berulfsen bestemmer
Utvelgelsen av den ultimate ølhunden er heller ikke overlatt til tilfeldighetene. I tillegg til Løvlie sitter selveste Torkjell Berulfsen i utvelgelseskomiteen. TV-personligheten er kanskje mest kjent for sin elsk til akevitten, men han er også litt av en ølhund. Tredjemann heter Alastair Gilmour og er (sikkert) en pubkjenner fra Newcastle.

– Vinneren blir den med sterkest motivasjon og best faglig kvalifikasjon. Vedkommende må ha en oppriktig interesse for pub som en del av engelsk kulturarv, samt ha gode skriftlige egenskaper, sier Løvlie.

Husk notisblokka!
NewcastleGateshead i Nord-England er på Lonely Planets liste over de 30 mest «up and coming» stedene i verden. Området er velkjent for sitt shoppingtilbud, kultur og gjestfrihet – og selvsagt for pubene.

Et raskt søk i Google viser et rikt utvalg av puber i området. Noter underveis, for det kan fort bli vanskelig å huske alle detaljene dagen etter...

Søknadsfristen er for øvrig 20. september. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere