*Nettavisen* Nyheter.

Bo her for 200.000 kroner natta

Se de dyreste hotellrommene i verden.

02.10.08 17:44

Det er magasinet Wealth Bulletin som har satt opp en liste over ti hotell som har de dyreste suitene i verden. Ifølge magasinet viser en undersøkelse de har gjort blant hotellene på listen at etterspørselen etter suitene er større enn noensinne, til tross for økonomisk krise i både USA og andre land.

1. Ty Warner Penthouse, Four Sesons, New York: 200.000 per natt
Denne suiten er 400 kvadratmeter og dekker hele toppetasjen av hotellet. Suiten har ni rom, vinduer som strekker seg fra gulvet helt opp til taket med en fantastisk utsikt over Manhattans skyline.

Veggene i stuen er laget med tusenvis av biter av perlemor, det finnes et eget sparom, et bibliotek med et flygel i fokus. Suiten kommer med privat butler og en privatsjåfør som kan kjøre deg rundt på Manhattan i en Rolls Royce Phantom eller en Mercedes Maybach.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: President Wilson Hotel

2. Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel, Genève: 190.000 per natt
Denne suiten er selvsagt også full av luksus, men det som gjør den unik er det høye sikkerhetsnivået. Alle vinduer og dører er skuddsikre, og man må ta en egen heis for å komme seg til suiten.

Det er bare hotellsjefen som tar imot bookinger på suiten, og gjestene er stort sett kun verdensberømte stjerner og statsoverhoder.

3. Presidentsuiten, Hotel Cala di Volpe, Costa Smeralda, Italia: 120.000 per natt
Costa Smeralda er en av Europas mest eksklusive kystlinjer og en lekeplass for noen av verdens rikeste mennesker. Og derfor er det ingen tvil om at mange velger å bo i presidentsuiten på Hotel Cala di Volpe når de besøker den italienske perlen.

Suiten består av tre soverom, tre bad og et utendørs saltvannsbasseng. Selv om normalprisen er på rundt 120.000 kroner per natt, kan prisene være det dobbelte i høysesongen fra juli til august.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jumeirah

4. Kongesuiten, Burj Al Arab, Dubai: 105.000 per natt
Burj Al Arab er foreløpig verdens eneste syvstjerners hotell, og har blitt et landemerke for Dubai. Det er derfor helt naturlig at «seilhotellet» befinner seg på denne listen.

Kongesuiten på hele 780 kvadratmeter ligger i 25. etasje og inneholder en gull- og marmorbelagt trapp, leopardprint tepper, privat heis og en roterende himmelseng. Selvsagt er også utsikten fra suiten utover Dubai og den arabiske gulfen spektakulær.

5. Royal Armleder Suite, Le Richemond, Genève: 100.000 per natt
Da familien som hotellet er oppkalt etter solgte det i 2004, ble hotellet stengt i to år av den nye eieren som skulle restaurere hotellet fullstendig. Kunstverket i det nye hotellet ble Royal Armleder Suiten på 250 kvadratmeter med tre soverom, 100 kvadratmeters terrasse med panoramautsikt over Genevesjøen og skuddsikre vinduer fra gulvet opp til taket

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: The Ritz-Carlton

6. The Ritz-Carlton Suite, The Ritz-Carlton, Moskva: 100.000 per natt
Dette hotellet har til hensikt å være verdens dyreste hotell. Selv om målet ikke er nådd, er de langt på vei. For 100 000 kroner per natt får du en suite møblert i russisk imperial-stil på 237 kvadratmeter med fantastisk utsikt til blant annet Kreml og Den røde plass.

Suiten har stue med piano og spiseplass, bibliotek, kontor, møterom, bad med marmorgulv og egen badstue.

7. Kongesuiten, Four Seasons George V, Paris: 95.000 per natt
Four Seasons George V har to kongesuiter på 245 kvadratmeter med ett soverom og egen terrasse. Suitene er fylt av antikviteter, en marmorbelagt foajé, stue med marmorpeis, spiseplass, kjøkken og et fullt utstyrt kontor.

8. The Imperial Suite, Park Hyatt - Vendôme, Paris: 90.000 per natt
Det andre Paris-hotellet på listen har en 250 kvadratmeters suite med en stor stue og spisestue, kjøkken og arbeidsrom. Rommet er også et såkalt «In-suite-spa» hvor badet har et spa-badekar, steam-/dusjrom og massasjebord.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Claridges Hotel

9. Brook Penthouse, Claridges, London: 60.000 per natt
Suiten i muligens Londons mest eksklusive hotell har byens beste takterrasse med utsikt utover West End. Med Rommet følger en personlig butler og transport til og fra flyplassen i en Rolls Royce. Hotellet er London-favoritten til en rekke verdensberømte stjerner.

10. Penthouse Suite, Hotel Martinez, Cannes. 55.000 per natt
Stedet å bo i Cannes er i en av de to Penthouse suitene på Hotel Martinez. De 500 kvadratmeter store leilighetene inkluderer stue, spisestue, to soverom, to baderom med tyrkisk bad og spabad og badstue. I tillegg har suitene en terrasse som kan ta pusten fra enhver. Terrassen har utsikt over Cannes-bukten og er på 200 kvadratmeter.

Underet filmfestivalen i Cannes kan prisen på suitene femdobles.

(Prisene på listen er oppgitt i norske kroner etter dagens valuta).

Hent inspirasjon til den ferie på Nettavisens reisemagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.