RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byferie for strandløver

Foto: Crestock
Denne europeiske hovedstaden gir deg både i pose og sekk.

Få byer tar imot førstegangsbesøkende med større entusiasme enn Lisboa. Den portugisiske hovedstaden har en egen evne til å sjarmere og glede. Lisboa innbyr også til lengre besøk enn en langweekend. Spesielt om våren eller sommeren, når du kan kombinere det beste av to verdener, kulturlivets gleder i en flott storby, og herlige strender som innbyr til alt fra vannsportaktiviteter til avslapning i sanden.

Les om klima i Lisboa hos Reiseplaneten.

Sintras strandstolthet
Rett vest for den meget vakre byen Sintra, finner du Praia Grande. Stranden her er meget vakker og ligger kun 45 km fra Lisboa. Om sommeren, fra 1. juni til og med august, er det fullt opp med mennesker her. Og det er nok av strandaktiviteter tilgjengelig til holde deg i form. Husk bare å nyte god mat og drikke i en av de mange cafeene i nærheten av stranden. Kombinert med Sintra er Praia Grande en perfekt dagsutflukt fra Lisboa en varm vår- eller sommerdag.

Priseksempler flyreise Oslo – Lisboa fra Momondo:
5. – 9. mai: 2009 kroner t/r
13. – 16. mai: 2804 kroner t/r
20. – 23. mai: 1827 kroner t/r
28. – 31. mai: 1605 kroner t/r

(Prissøket er gjort onsdag 7. april med reisesøket Momondo. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Ericeira for ekte surfere
Tar du turen 35 kilometer nordvest for Lisboa finner du fiske- og strandbyen Ericeira. Stranden Ribeira d'Ilhas, to kilometer nord for Ericeira, arrangerer jevnlig store surfekonkurranser som blant annet ASP World Tour Surf Championship og regnes blant de aller beste for denne sporten i hele Europa. Har du lyst til å se de beste utøverne vår verdensdel har å by på når det gjelder surfing, så ta turen hit.

James Bond-stranden
Praia do Guincho befinner seg langs Estoril-kysten, ikke mer enn fem kilometer fra den kjente byen Cascai. Stranden får om sommeren til tider sterke nordlige vinder, noe som lokker til seg kite- og vindsurfere fra hele Portugal og resten av Europa. Mest kjent er nok stranden allikevel for sin deltakelse i filmen «On Her Majesty's Secret Service». Det er her James Bond redder Contessa Teresa de Vicenzo. Avstanden til Lisboa er 35 kilometer.

Finn reisetips om Lisboa hos Reiseplaneten.

Costa da Caparica
Den lille byen Caparica med i overkant av 10.000 innbyggere tiltrekker mengder av folk til sine mange strender hver sommer. Byen og strendene er populære på grunn av den nære beliggenheten til Lisboa, kun 20 kilometer unna. Dette området har vært utsatt for betydelig erosjon, men myndighetene har satt inn store krefter på å rette opp skadene i dette sommeridylliske stedet.

Carcavelos – stranden rett vest
20 kilometer rett vest for Lisboa finner du stranden og byen Carcavelos. Landsbyen var engang mest kjent for sin Carcavelos-vin. Som mange andre av strendene langs denne kysten er det populært med surfing, og spesielt for barn og unge. Her er nemlig bølgene så å si alltid små eller mellomstore, og derfor ideelle for nybegynnere. Byen Carcavelos også et hyggelig marked som arrangeres hver torsdag.

Få gratis reiseguide om Lisboa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere