RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bygger Harry Potter-park

POTTERS VERDEN: I USA bygges det nå en Harry Potter fornøyelsespark.
POTTERS VERDEN: I USA bygges det nå en Harry Potter fornøyelsespark. Foto: Universal Orlando Resort
Sist oppdatert:
Store og små Harry Potter-entusiaster kan glede seg. I USA bygges det nå en fornøyelsespark tilegnet selveste Harry Potter.

Den nye parken har fått navnet «The Wizarding World of Harry Potter» og kommer til å bli en del av Universal Orlando Resort, en av de største fornøyelsesparkene i Florida. For noen er det kanskje en skuffelse at parken bygges i USA, selv om Harry Potter opprinnelig stammer fra Storbritannia.

Les mer fra Klikk.no
En smak av den nye Potter-filmen
Hermine legger filmkarrieren på hylla
Verdens største cruiseskip
Dubai - paradis eller luftslott?

I Universal Orlando Resort er de ulike attraksjonene basert på kjente og kjære filmer som Shrek, Men in Black, Mumien, E.T med flere. Harry Potter-parken kommer til å bli en egen fornøyelsespark inne i den store Universal Orlando Resort-parken.

Besøk Galtvort
Omgivelsene i Potter-parken skal bygges opp rundt kjente steder i historiene om Harry Potter i de verdensberømte bøkene skrevet av J.K. Rowling. Det betyr at Harry Potter-elskere fra hele verden snart kan vandre omkring i Potters magiske verden og oppleve stedene som de har lest om eller sett i filmene. Det innebærer selvsagt trollmannsskolen Galtvort, men også den forbudte skogen og byen Galtvang.

Åpner i 2010
I tillegg til de kjente stedene i filmen, vil parken også bestå av karuseller og berg- og dalbaner. Parken skal være et resultat av at filmprodusenten har mottatt tusenvis av brev fra fans verden over som har ønsket at de kunne besøke de fantastiske stedene som er beskrevet i Rowlings Harry Potter-bøker.

I 2010 kan drømmen til tusener komme i oppfyllelse – da man kan besøke Harry Potters magiske verden – i Florida. Les mer om parken her.

Artikkelen er levert av Klikk.no/reise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere