RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: LIONEL BONAVENTURE (AFP)

Døde i glovarmt fly

Sist oppdatert:
Pensjonist døde av hjerteattak i det glovarme Air France flyet. Selskapet krever betalt for å fly den døde hjem.

85 år gamle Arthur Hesket hadde vært på ferie i Europa sammen med familien, og var på vei hjem til Australia da ulykken skjedde.

Air France-flyet tok av fra Paris og skulle fly til Singapore. Under turen sluttet klimaanlegget å fungere, og temperaturen i kabinen steg til over 35 grader. I denne heten fikk Hesket hjertefeil.

Air France-flyet måtte da nødlande i Bucuresti i Romania der mannen ble erklært død.

Familien til Hesket sier til Fox News at flyselskapet nå ber om 20.000 australske dollar, cirka 100.000 kroner, for å frakte den døde hjem fra Romania.

- Vi er åpenbart svært rystet, sier Heskets stedatter til Fox News.

- Det fryktelige i dette er at heten om bord i flyet sannysnligvis kan ha noe med dødsfallet å gjøre, sier advokat Ian Dunn fra Melbourne som var om bord i flyet. Han sier til at klimaanlegget streiket etter avgang fra Paris, og at heten varte i 90 minutter før Hesket døde.

Til ABC Radio sier Dunn at de i Romania måtte vente i det varme flyet i seks timer mens den døde ble tatt hånd om.

- Kabinbesetningen forklarte at de ikke hadde kraft nok til å slå på klimaanlegget, men de åpnet døren et par ganger. Etter seks timer sa kapteinen at flyet hadde tanket og at vi var klar for å ta av. Deretter gjorde han flere forsøk på å starte motorene før han kom tilbake til oss og sa at «jeg har ikke nok kraft til å starte motorene» det var hans eksakte ord, sier Dunn.

Passasjerene måtte deretter reise tilbake til Paris med et nytt Boeing 777-300 som ble satt opp, melder The Aviation Herald.

Air France avviser at 85 år gamle Hesket døde av heten. En talskvinne i selskapet sier til WA Today at dette var to separate episoder. Hun sier at klimaanlegget først stoppet etter at flyet hadde landet i Romania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere