RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deler ut 20.000 fiskestenger

Foto: Handout (Handout)
20.000 fiskestenger skal i år og neste år deles ut til barn og unge.

Utdelingen av fiskestenger er en del av prosjektet «Fiskelykke» hvor den unge garde skal få opplæring i fiske og bruk av fiskeutstyr.

– Det er viktig at de unge lærer seg gleden ved å være ute og bruke naturen, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Sprø abbor
– Gjennom denne kampanjen ønsker vi å få flere barn og unge ut i våre mange innsjøer og elver med fiskestang i hånd. Lite kan måle seg med egenfisket og sprø abbor eller ørret ved et bål i vannkanten, sier Brekk. Han minner om at alle under 20 år kan fiske gratis på Statskogs arealer.

Det er Statskog, Norges Jeger- og Fiskeforbund, den Norske Turistforening og Sport1-kjeden som samarbeider om Fiskelykke 2009-2010. I løpet av et års tid vil det bli holdt et 100-tall arrangementer over hele landet, der barn og unge får utdelt fiskestenger og får kyndig veiledning i bruken av utstyret.

To millioner
Det blir konkurranser, premier, grilling av egen fiskefangst, svartkjel og kaffe til de voksne og mange overraskelser. Statskog bruker over to millioner kroner på dette prosjektet.

Statskog er landets største grunneier og eier en femtedel av landet. Mesteparten av eiendommene er ikke skog, men består av fjell, innsjøer, elver og bekker.

– Statskog forvalter arealene på vegne av oss alle, og tilrettelegger for det enkle friluftslivet. Dette er tilbud langt flere kan gjøre seg nytte av, sier Brekk.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere