*Nettavisen* Nyheter.

Den beste maten i Europa

Se byene som er kåret som Europas beste restaurantbyer.

02.10.08 12:13

Finnes det noe bedre enn å nyte matbordets gleder når man unner seg en storbyweekend? Setter du pris på god mat og godt drikke, men er usikker på hvor du skal reise? Da har vi svaret.

Magasinet Food & Wine kårer med jevne mellomrom de beste restaurantbyene. Vi har konsentrert oss om europeiske destinasjoner og finner til vår glede at de 5 beste europeiske byene er ypperlige storbyweekend-destinasjoner for oss nordmenn.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reiseplaneten

Se fotogalleri om byene i artikkelen hos Reiseplaneten.no.

Les alt om reise på Nettavisens reisemagasin.

1. plass - Paris
Paris er romantikkens hovedstad og et sikkert storbyvalg med sine sjarmerende gater og romantiske restauranter. At Paris er et mekka når det gjelder shopping er noe alle vet. Nå topper også Paris listen over Europas matbyer.

Klikk på bildet for å forstørre.

MATHOVEDSTADEN: For de av oss som reiser på budsjett har Paris mange flotte brasserier som gir gode matopplevelser til overkommelige priser. Foto: Reiseplaneten

Restauranter som anbefales er blant annet Da Rosa i 62 rue de Seine (6. Arr) som blant annet tilbyr typiske tapasretter fra Middelhavsregionen, Le Baratin i 3 rue Jouye-Rouve, (20. Arr) med flott vinkjeller og erketypisk fransk eier og klassiske Le Chiberta i gaten 3 rue Arsène-Houssaye, (8. Arr).

Les mer om Paris hos Reiseplaneten.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Shutterstock

2. plass – London
London er mye mer enn publiv og fotball. London er også en gourmetby. Større mangfold av restauranter skal du lete lenge etter. Selv om det engelske kjøkken ikke er ansett blant verdens beste, har stjernekokker som Jamie Oliver gitt restaurantyrket et ytterligere puff opp. Vi skal ikke reklamere for Olivers restaurant Fifteen ved Westland Place, men fastslår at den holder høy kvalitet og er populær. Har du mulighet så prøv å få bord på Bibendum som holder til i Michelin House i 81 Fulham Road. Restauranten med 20 års fartstid er nær en institusjon med sine bistroretter og flotte vinkjeller.

Les mer om London hos Reiseplaneten.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

3. plass – Barcelona
Nordmenns favorittdestinasjon Barcelona byr på mer enn strandliv og billig vin. Mat er en del av livet i Spania og man sitter gjerne mange, og lenge, til bords. Som i Spania for øvrig spiser innbyggerne i Barcelona middag sent på kvelden, ofte ikke før mellom klokken 2100 og 2400. De mest turistmessige områdene åpner imidlertid for middag tidligere, da vi turister gjerne har andre middagsvaner enn lokalbefolkningen i Barcelona. Du finner enklest et godt spisested i områdene nede ved havnen La Ribera eller Barri Gotic-området. Forsøk gjerne en restaurant som har spesialisert seg på katalansk mat. Katalansk mat baseres på ingredienser som er typiske for middelhavsområdet. Det kan være friske grønnsaker, olivenolje, oster, grisekjøtt, sopp, og flere typer av fisk.

Les mer om Barcelona hos Reiseplaneten.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Shutterstock

4. plass – Madrid
Spania gjør det godt på topplisten og landets hovedstad følger godt opp med en 4. plass.

Madrid er influert av andre regioners mattradisjoner, og du får det beste nasjonen har å by på, enten det er paella, større fiskeretter eller de fantastiske spanske skinkene. De senere årene har også andre nasjoners kjøkken fått innpass i Madrid. Et av de hotteste valgene i Madrid nå er restauranten Diverxo i gaten Francisco Medrano 5. Denne ligger litt utenfor allfarvei, men er verdt taxituren.

Les mer om Madrid hos Reiseplaneten.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

5. plass – Stockholm
Gledelig nok har vi en Nordisk representant på topplisten. De siste 15–20 årene har Stockholms restaurantverden utviklet seg til å bli riktig bra. Du finner spisesteder i alle prisklasser og over hele byen. Alle verdens kjøkken er representert, alt fra det lokale svenske til det mest eksotiske du kan tenke deg. Stockholm har flere restauranter representert i Guide Michelin, noe som er bemerkelsesverdig for en by med mindre enn én million innbyggere.

Til deg som ønsker rimelige alternativer, kan vi fortelle at finnes ganske mange billige utesteder i Stockholm. Spesielt varme lunsjer er rimelige, og salatbuffet, drikke (mineralvann og/eller kaffe) og brød er gjerne inkludert i prisen. Et spesialtips er restauranten Le Rouge i Brunnsgränd 2-4 for deg som skal slå deg løs med trøfler og Champagne.

Les mer om Stockholm hos Reiseplaneten.no.

Du kan lese topp 10 over verdens beste restaurantbyer hos Reiseplaneten.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag