RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette bildet gjør svenskene forvirret

Foto: Hotels.com
Sist oppdatert:
«Søta bror» forveksler Oslo med Wien.

Til tross for alle svensker som jobber i Oslo, er det ikke mange som kjenner hovedstaden vår spesielt godt. I en undersøkelse gjennomført av Hotels.com, viser det seg at nesten 25 prosent trodde Oslo var Wien etter at rådhuset i Oslo var fjernet fra bildet.

Stor undersøkelse
Nærmere 10.000 personer fra hele verden deltok i Hotels. coms undersøkelse som tok for seg bilder av byer hvor kjente landemerker var fjernet. Også vi nordmenn kan ta feil – men ikke så feil som vår nabo i øst.

I undersøkelsen tok sju prosent av de norske deltakerne feil når det gjaldt bildet av Oslo, hvorav tre prosent trodde Oslo var København. Til sammenligning tok nesten 13 prosent av nordmenn feil når Stockholms Stadshus var fjernet.

Finn din neste reise med Nettavisens reisesøk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hvor mye kan du om Oslo, Stockholm og andre byer? Test deg selv hos Reiseplaneten.

Finnene slet også med å kjenne igjen Oslo uten rådhuset, kun 52 prosent kunne identifisere vår hovedstad. Nærmere 19 prosent av finnene at Oslo var Rotterdam.

Dårlig kjennskap
Til tross for økt reiseaktivitet blant nordmenn, er det fortsatt mange byer vi ikke kjenner igjen uten de kjente landemerkene. Kun 38 prosent av nordmennene kjente igjen Barcelona uten Sagrada Familia.

Av våre naboland, kommer Helsingfors dårligst ut blant nordmenn, her kjenner kun 68 prosent igjen byen uten Helsingfors katedralen. Flere nordmenn var mer kjent med Amsterdam enn Stockholm og Helsingfors. Det er tydelig at byenes landemerker er viktig for at vi skal kjenne igjen byen, Paris var ukjent for 22 prosent uten Eiffeltårnet.

Nordmenn som ikke gjenkjente byen uten landemerket:
Oslo uten Rådhuset: 7 prosent
London uten Big Ben: 9 prosent
Amsterdam uten Nasjonalmonumentet på Dam plassen: 10 prosent
Stockholm uten Stadshuset: 13 prosent
Paris uten Eiffeltårnet: 22 prosent
Helsingfors uten Helsingfors katedralen: 32 prosent
Barcelona uten Sagrada Familia: 62 prosent

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kjenner ikke igjen USA
Men det er de amerikanske byene vi sliter aller mest med. Los Angeles ble kun gjenkjent av 27 prosent av nordmenn, mens Chicago med Sears Tower kom litt bedre ut med en gjenkjennelsesprosent på 34. Byen som ligger lengst unna, Sydney, gjenkjennes derimot i stor grad. Selv uten det verdensberømte operahuset, kunne fortsatt 87 prosent kjenne igjen byen.

Få reisetips hos Reiseplaneten.

Landemerker viktig
– Det er interessant å se hvor viktig de forskjellige byenes landemerker er for oss for at vi skal kunne gjenkjenne byen. Denne undersøkelsen viser at til tross for at man reiser mye mer på kortere helgeturer, ser det ut som om de langvarige ferieturene huskes best. Men nå som hotellprisene er såpass lave, er det en god mulighet til å reise litt og få med seg de kjente landemerkene, sier Alison Couper, kommunikasjonsdirektør for Hotels.com.

Tror du at du kan bedre? Ta quizen til Hotels.com her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere