*Nettavisen* Nyheter.

Dette er USAs strandeldorado

Miami beach er ikonisk. Foto: Bjørn Moholdt (Reiser & ferie)

Se delstatens 19 beste strender.

31.08.12 18:09

1. Bill Baggs Cape Florida State Beach, Miami

Dette er den eneste stranda vi anbefaler som knapt har noe annet å tilby enn sand og krystallklart vann. Og det rekker langt. Dette er stedet er for den som pakker sin egen piknikkurv, selv om The Lighthouse Café tilbyr både frokost og lunsj, på en terrasse med slående utsikt over Atlanteren.
www.floridastateparks.org

2. Bahia Honda State Park, Florida Keys

Stedet for den som vil noe mer enn bare å ligge på stranda, selv om det i seg selv er grunn god nok til å komme hit. Her ligger forholdene godt til rette både for fiske og dykking. Særlig snorkling er populært i disse farvannene, ikke minst på grunn av det undersjøiske livet i det vernede havområdet like ved.
www.bahiahondapark.com

3. Miami Beach, Miami

Du kommer ikke utenom de fire strendene dette området omfatter: Den nordlige, sentrale og sørlige stranda (South Beach) samt South Point Park helt på sydspissen. Strendene er flotte, men det er særlig nærheten til byen og alle severdighetene der som trekker opp.
www.miamiandbeaches.com

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Lauderdale-by-the-Sea, Fort Lauderdale

Kanskje det nærmeste du kommer Karibia i Florida. Landsbyen har en egen småbysjarm, som gjør at det gjerne er flere her på kvelden enn på dagtid. Og det er lite å utsette på strendene rundt.
www.lbts.com

5. Siesta Key Public Beach, Sarasota

Med sine hvite sandstrender og skjellene du ofte finner her, anses dette å være en av USAs fineste familiestrender. Området er stort, det strekker seg langs hele strandvollen som reiser seg som et bolverk vest for byen Sarasota. En endeløs rekke fasiliteter bidrar også til å gjøre strandopplevelsen både hyggelig og ikke minst trygg.
www.simplysiestakey.com

6. Blind Pass Beach, Sanibel

En godt bevart hemmelighet er denne vannkanalen i det sørvestlige Florida, som deler øyene Sanibel og Captiva. Stranda her er ikke så mye besøkt som mange av de andre i området, mye fordi den ofte er dekket av skjell, men det er også en viktig attraksjon. Etter et realt uvær kan du for eksempel finne de vakreste skjell her, på selve stranda eller i det herlige, klare vannet utenfor. I tillegg er det noen solnedganger her som gjør stranda spesielt attraktiv for romantikere.
www.fortmyers-sanibel.com

7. Alys Beach, Panama City

En strand med middelhavsfølelse og høy glamorfaktor, også omtalt som juvelen på Floridas «Smaragdkyst». Området rundt stranda er bygd omkring prinsippet «New Urbanism», en bevegelse som fremmer samhold i lokalsamfunnet blant annet gjennom byutvikling. En konsekvens av det er at alt av kafeer, hoteller, butikker og shopping kun er liten rusletur unna.
alysbeach.com

Klikk på bildet for å forstørre.

8. Fort Myers Beach, Fort Myers

Markedsført som «verdens tryggeste», mest fordi det ikke finnes store bølger eller farlige understrømmer her. Stranda er hvit og myk, og området har ellers en spennende historie som blant annet inkluderer pirater, spanjoler og indianere. Stranda, også kalt Lynn Hall Memorial Park, anses å være delstatens beste partystrand.
www.fortmyersbeach.org

9. St. Joseph Peninsula State Park, Port St. Joe

En temmelig ukjent strand helt i nord på Golfkysten. Stranden er nesten to kilometer lang, og har en spektakulær solnedgang.
www.floridastateparks.org

10. Perdido Key State Park, Pensacola

Blant verdens mykeste og hviteste strender, med smaragdgrønt vann så langt øyet rekker. Det samt noen piknikbord og utendørs dusjer er alt du finner her. Resten må du ta med selv, men det er helt greit.
www.floridastateparks.org

HTML EMBED

11. Manatee County Public Beach, Holmes Beach

Disse 300 meterne med sandstrand ved Mexicogolfen er velegnet ikke minst for barnefamilier. Det store innrykket her skyldes ifølge noen også Dee Scheefers berømte frokost på Café on the Beach, som folk kommer langveis fra for å besøke.
www.bestbeaches.org

12. Daytona Beach, Daytona

Her er den store attraksjonen at deler av stranda er åpen for biltrafikk, fra soloppgang til solnedgang. Dette er ellers et klassisk amerikansk familiested, med et utall aktiviteter.
www.daytonabeach.com

13. Anne’s Beach, Islamorada

En deilig stopp på veien til Key West. Stranda er ikke stor, og heller ikke bred, men egner seg utmerket for en kjapp dukkert i det klare vannet. Ta deg også en tur på gangstiene inn i mangroveskogene. Plutselig er du som i en helt annen og uberørt verden.
floridakeystreasures.com

14. Hobie Beach, Miami

Utmerket sted for vindsurfing og annen vannsport, med perfekt utsikt til Miami skyline. Det er spesielt vakkert her i solnedgangen. For den som oppholder seg i sentrum av storbyen er det forbausende kort vei til denne oasen av en liten strand. Du finner flere bra spisesteder her, og dette er en av Floridas få strender som tillater hunder.
www.miamibeaches.com

15. Delray Municipal Beach, Delray Beach

Beliggende rett nord for Boca Raton er dette en av de aller beste strendene i den sørøstlige delen av Florida. Dette skyldes ikke minst den store offentlige satsingen på både selve stranda og området rundt. Det er rent og pent, og stranda er lett tilgjengelig for alle, også handicappede.
www.delraybeach.com

16. Sunny Isles Beach, Sunny Isles Beach

Beliggende midtveis mellom Miami og Fort Lauderdale blir denne to kilometer lange stranda besøkt av mer enn én million mennesker i året. En av hovedattraksjonene er den 800 meter lange Newport pir. Rigg deg til på rustikke Pelican Restaurant, med et glass kaldt hvitvin, og nyt den nydelige solnedgangen.
www.sunnyislesbeachmiami.com

17. Haulover Beach, Miami Beach

Delstatens eneste nudiststrand ble åpnet i 1991, etter en drakamp der aktivistene kjempet hardt før de lokale myndighetene ga etter. «En grunnlovsrett», var omkvedet, men tilbøyeligheten har ikke spredt seg til andre strender. På South Beach lengre sør er det teknisk sett ikke lov å sole seg toppløs, men det blir generelt tolerert.
www.hauloverbeach.com

18. Naples Beach, Naples

Ikke så snobbete, og langt mer avslappet, enn Palm Beach og South Beach. Naples Beach er ikke bare én, men flere sammenhengende strender i det sørvestlige hjørnet av Florida, som alle har hvit, myk sand og alt du ellers trenger ved siden av for å gjøre ferieoppholdet vellykket. Her finner du også en anløpsbrygge perfekt for kveldsvandringer med din kjære. En av verdens beste strender, ifølge reisemagasinet Condé Nast Traveler.
www.naples-florida.com

Klikk på bildet for å forstørre.

19. Matheson Hammocks Park Beach, Miami

De fleste av strendene i Florida egner seg godt for barnefamilier. For de aller yngste er det ikke alltid like greit. Matheson Hammocks har derimot ingen bølger å snakke om, mengder med hvit sand som barna elsker å grave i, mange dusjer samt en snackskiosk og flere palmetrær som gir skygge. Andre gode barnesteder er Crandon Park Beach i Key Biscayne og Fort Lauderdale Beach sør for Las Olas Boulevard. Ved sistnevnte er det lekeapparater, piknikbord og volleyball- og basketballbaner.
www.southflorida.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.