Gå til sidens hovedinnhold

Dette irriterte aller mest

Hva gjør flyturen til et lite helvete?

De siste ukene har frustrerte flypassasjerer slitt med askeskyer og kansellerte flyginger. Nå har forbrukerorganisasjonen Consumers Union i USA undersøkt hva amerikanske passasjerer liker minst ved å fly.

Spørreundersøkelsen ble gjennomført i januar, så naturfenomenet fra Island er ikke fanget opp i artikkelen som nå er publisert i magasinet Consumers Reports. Timer eller dager med venting topper uansett ikke listen som bygger på svar fra 2000 personer.

Gebyrer er verst

Ifølge undersøkelsen er det mange grunner til å være irritert, men det som plager reisende mest er bagasjegebyrene og andre avgifter som legges på flybillettene.

Les også:Tror «alle» vil satse på gebyrer

Frekke og lite hjelpsomme ansatte er også et stort irritasjonsmoment, enten det gjelder flyselskaper, hoteller eller leiebil.

Med en rangering fra 1 til 10, der det høyeste tallet er svaralternativet er «irriterer deg enormt», havner gebyrer på øvre del av skalaen.

Bagasjegebyrer havner på 8,4, mens andre gebyrer får andreplassen med sine 8,1.

Forsinkelser og ventetid

Av andre plager kan vi ta med uhøflige ansatte (7,7) og dårlig informasjon ved forsinkelser (7,1). Dette siste problemet er mer irriterende enn selve forsinkelsen (6,8), sier undersøkelsen fra Consumer Reports.

Flypassasjerer som tar opp mye plass er også et kjent irritasjonsmoment som også scorer høyt i på denne undersøkelsen (7,0). Dårlig plass til håndbagasjen er også et problem som skaper irritasjon blant flypassasjerene.

Les også: - Han ba meg bruke kroppen hans som pute

Ulemper som lag ventetid ved bagasjebåndet (5,9) og lange køer ved sikkerhetskontrollen (5,2) er vi tydeligvis mer vant med.

Ellers er det forskjell på hva eldre mennesker plages med i forhold til de yngre. Personale som ikke yter den servicen man forventer, kommer litt lettere unna i forhold til de over 50 år. Når det gjelder bråk og gråt fra unger er det de eldre som klager mest.

Les også:Askesky ga økt reiselyst

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?