RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette kan du oppleve i september

Foto: MARCO SABADIN (AFP)
Sist oppdatert:
VM i blodpudding-kasting, historisk regatta og okseløp er noe av det som står på festivalagendaen denne måneden.

September er en måned hvor været fortsatt er varmt i mange land og det finnes som alltid en rekke underlige og morsomme festivaler og arrangementer du kan delta på. Kanskje blir det verdensmesterskap i blodpudding-kasting i Ramsbottom, England. De har i alle fall stått som arrangør for dette underlige mesterskapet i mange år nettopp i september.

Opprinnelig var september den syvende måneden og har navn etter latinske septem, som betyr nettopp sju.

Finn din neste reise med Nettavisens reisesøk.

Brasil og Mexico feirer sin selvstendighet
I september har blant annet Brasil feiring av sin selvstendighetsdag den 7. september, mens Mexico feirer sin selvstendighet den 16. september. I USA er naturligvis Patriot Day den 11. september viktig som minne om ofrene fra terroraksjonen i 2001.

Dagen til San Marino
Har du imidlertid lyst på å være med på en nasjonaldagsfeiring, så er et tips å ta turen til San Marino. Den 3. september feirer nemlig San Marino sin nasjonaldag, både til ære for sin helgen og opprettelsen av republikken. Det blir en rekke konkurranser, konserter, parader og fyrverkeri. Du kommer enkelt til San Marino fra for eksempel Bologna. Avstanden er ikke mer enn cirka 130 kilometer. Bologna ligger nordvest for San Marino.

Se fotogalleri fra San Marino hos Reiseplaneten.

Historisk regatta
Den første søndagen i september arrangeres en historisk regatta i Venezia. Tenk deg synet av Grand Canal full av vakre 1200-talls båter og tusenvis av tilskuere langsmed kanalen. Hele denne helgen er Venezia fullpakket med kulturelle aktiviteter, som kunstutstillinger og parader. Ryanair flyr fra Rygge direkte til Trieste, som ikke ligger lange turen fra Venezia by. Bussforbindelsene mellom Trieste og Venezia er meget gode.

Les om attraksjoner i Venezia hos Reiseplaneten.

Katalansk kjempefest
Festa Major er nok kanskje den festivalen katalanerne aller mest ser fram til. Festa Major har aner tilbake til 1500-tallet og virkeliggjør alle våre forventninger til spanske festivaler. Okseløp, dans i gatene og parader med utkledte og festglade mennesker er noe av det du får oppleve. En ypperlig by å oppleve Festa Major i perioden 11. til 14. september er Cardona. Aller mest populært er Cargolera hvor en mann løper inne i en «bastkurv» og lar en okse jage seg. Cardona ligger 95 kilometer nord for Barcelona.

Se videofilm om Cargolera i Cardona hos Reiseplaneten.

Den hellige torn
Den 11. til 13. september er tidspunktet hvor erkebiskopen av Milano senker ned en kurv fra taket i majestetiske Milano-domen, og som etter sigende skal innhold en av kirkens helligste relikvier. Det er nemlig en torn fra Jesus korsfestelse. Historien bak er uklar. Man er usikker på både når og hvordan tornen kom til kirken. Men det er en unik hendelse, og mange mennesker tar turen til Milano-domen for denne seansen.

Styltekamp
Det er noen år siden det var vanlig å ha et par stylter stående i garasjen, men kanskje får du lyst til å anskaffe et par når du får sett på styltekamp i Namur i Belgia? Med aner fra middelalderen består konkurransen i å kunne dytte deltakere på motstanderlaget ned fra styltene ved å benytte albuer, skuldre eller egne stylter. Det ene laget har røde og hvite drakter, det andre har gule og svarte. Det er gratis å være tilskuer. Kampen finner sted i Namur og place St. Aubain den tredje søndagen i september. Namur finner du 63 kilometer sørøst for Brussel.

Se videofilm fra styltekampen i Namur hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere