Gå til sidens hovedinnhold

Dette må du gjøre i Singapore

Med våre ti tips blir dette landet verdt en reise i seg selv.

1. Vi begynner på toppen, med 1-altitude Gallery & Bar i skyskraperen Raffles Place. De har verdens høyest beliggende utendørsbar – 282 meter over storbyens brus. Her skiller bare en glassplate deg fra den svimlende avgrunnen. Første drink inngår i heisbilletten. Et godt alternativ til alkohol er de eksotiske fruktdrinkene.

www.1-altitude.com

2. Singapore handler mye om nytt, nyere, nyest. Hvert år står en toppmoderne attraksjon klar. En av de siste er det store pariserhjulet Singapore Flyer, som er verdens største. Det er mange måter å nyte hjulet på – alt fra en enkel runde, til hele champagnekvelder med mange omdreininger.

www.singaporeflyer.com

3. Chinatown Heritage Centre på Pagoda street er et tradisjonelt hus som er forvandlet til museum viet de kinesiske immigrantene som bygde opp Singapore. Her vises det harde livet de levde, blant annet gjennom de typiske bostedene deres – enkle, vindusløse avdelinger av større rom, der hele familier sov og arbeidet på ekstremt få kvadratmeter.

www.chinatownheritagecentre.sg

4. Nasjonalmuseet er verdt et besøk på grunn av den vakre utstillingen om landets kultur. Stikk samtidig innom det fine Singapore Art Museum like over gaten på Orchard road, som en gang i tiden var en liten vei mellom frodige hager. Nå er den en av verdens ledende shoppinggater.

www.nationalmuseum.sg

www.singaporeartmuseum.sg

5. Frokost med en orangutang-familie og avanserte elefantoppvisninger er to av mange fristelser på Singapores zoo – et av verdens fremste. Her tilbys også fascinerende nattsafarier. Men basistilbudet er det mest spennende: Dyr i store innhegninger, bare skilt fra tilskuerne av vanngraver og skjulte el-gjerder.

www.zoo.com.sg

6. La deg forføre av Thatcher! Nei, ikke den tidligere statsministeren i England, men orkideen som blomstrer i Singapore Botanic Gardens. Den makeløse orkidésamlingen er den fremste attraksjonen i den flotte botaniske hagen. Området er dessuten perfekt for en piknik i det grønne.

www.sbg.org.sg

7. Ta et bad! Det går nemlig fint selv i travle Singapore. På fritidsøya Sentosa er det fine, skjermede sandstrender, og nærmere Changi-flyplassen finner man enda flere. Her, bare noen mil nord for ekvator, lokker havet alltid med deilige badetemperaturer.

www.sentosa.com.sg

8. Spis på «hawker centers». Bedre hygienekontroll var tanken da man på 1970-tallet bestemte at alle små matutsalg måtte flytte inn i nybygde mathaller – minst én mathall ble etablert i hver bydel. De små restaurantene har bilder av matrettene og tydelige priser. Man kan velge mellom en rekke ulike kinesiske kjøkkener, indisk, malaysisk, vietnamesisk, thailandsk og så videre. Fersk frukt og juice får man alltid, øl likeså. Er man prisbevisst, kan man skaffe seg et måltid for 20 kroner. Er man mer luksuriøs av seg, koster det rundt hundrelappen.

9. Singapore er en av verdens beste byer for shoppinggale. Langs Orchard Road ligger utallige kjøpesentre, med Paragon som et av de mest elegante. Moteinteresserte satser så klart på asiatiske motehus. I Little India finner man tekstiler og rimelige klær – gå ikke glipp av det døgnåpne varehuset Mustafa. Det er flere elektronikksentre for folk som vet hva de skal ha (hvis ikke blir man ofte lurt). Liker man å lese, har byen usedvanlig mange utsøkte bokhandler.

10. Gourmetmat og utesteder finnes det en overflod av. De fleste luksusrestaurantene ligger i tilknytning til de mange luksushotellene – Iggy's, Les Amis og André er tre toppvalg. Vil du danse, er Zouk den mest trendy klubben Sørøst-Asia.

www.iggys.com.sg, www.lesamis.com.sg, www.restaurantandre.com, http://www.zoukclub.com/

Fem hotelltips

Marina Bay Sands: Berømt kjempehotell med et 500 meter langt park- og poolområde på toppen av de tre nesten 200 meter høye skyskraperne. Dobbeltrom fra rundt kr 1700 og oppover. http://www.marinabaysands.com/

The Quincy: Boutiquehotell på en høyde i fem minutters gåavstand fra shoppingstrøket Orchard Road. Dobbeltrom med à la carte-helpensjon til rundt 1700 kroner. www.quincy.com.sg

Ibis Bencoolen: Veldrevet kjedehotell med god beliggenhet. Gåavstand til blant annet Little India, Arab Quarter og Singapores historiske bysentrum. Dobbeltrom for cirka 1200 kroner. www.ibis.com

Sentosa Resort and Spa: Strandliv og byferie på én gang. På øya Sentosa er det flere fine resorthoteller, dette et vakkert spaanlegg som bonus. Dobbeltrom fra rundt 1700 kroner. www.thesentosa.com

Sleepy Sam's: Et elegant backpackerhotell i det hyggelige og etter hvert svært trendy Arab Quarter, med bra utvalg av restauranter og barer, side om side med det tradisjonelle livet. Seng på sovesal for rundt hundrelappen, et dobbeltrom for rundt 500 kroner. www.sleepysams.com

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis