*Nettavisen* Nyheter.

Drømmeferie for lesehester

Foto: Gonçalo Valverde (Flickr/creative commons)

Besøk verdens beste bokhandlere.

Det er mange som elsker bøker, og det å gå inn på en ordentlig bokhandel, du vet en slik som er breddfull av sjel og atmosfære, gir ofte en helt egen følelse i kroppen. Det sies at hver bokelsker har sin egen favorittbokhandel og det vil sikkert være mange som vil putte sin favoritt på listen under. Men det skal godt gjøres ikke å føle gleden ved å besøke butikkene beskrevet under hvis du likevel er på ferie i samme by.

Finn de beste prisene på flybilletter, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Boekhandel Selexyz Dominicanen
I Maastricht i Nederland finner du en fantastisk bokhandel i en gammel kirke. Her snakker vi bokstavelig om et boktempel. Selexyz er en kjent kjede, og bokhandelen i Maastricht er den største av kjedens butikker når det gjelder engelske titler.

Adressen er Dominikanerkerkstraat 1. Butikken holder åpent fra 09:00 til 18:00 (2100 torsdager), med unntak av søndager hvor den er åpen kun den første søndagen i måneden. Les mer på Selexyz.nl.

Maastricht ligger cirka 21 mil sør for Amsterdam, og er dessuten enda nærmere byer som Brussel i Belgia og Köln i Tyskland.

Få gratis reiseguide om Brussel her.

El Ateneo
Fascinerende Buenos Aires i Argentina har en av verdens beste bokhandler. El Ateneo ligger i et gammelt teater sentralt i byen. Bare bygningen butikken befinner seg er en stor attraksjon i seg selv. Her er svært komfortable leseplasser og naturligvis café.

Adressen er 1860 Ave. Santa Fe. Du kan besøke denne fantastiske bokhandelen på hver dag mellom 10:00 og 17:00.

Klikk på bildet for å forstørre.

Få gratis reiseguide om Buenos Aires her.

Livraria Lello
Porto er en vakker beliggende by nord i Portugal, (320 kilometerm nord for Lisboa). Her finner du bokhandelen Livararia Lello som har solgt bøker siden 1881. Adressen er Rua das Carmelitas 144. Bokhandelen er en turistattraksjon og hit kommer man like gjerne for å knipse bilder til familiealbumet som å kjøpe bøker. Åpningstider er 09:30 til 19:00 mandag til fredag og 09:30 til 13:00 på lørdager. Les mer på lelloprologolivreiro.com.

Få gratis reiseguide om Lisboa her.

Secret Headquarters comic bookstore
Naturligvis finner du flotte bokhandlere i USA og Secret Headquarters i Los Angeles er kanskje den flotteste og mest sjarmerende av dem alle. Spesielt hvis du elsker tegneserier og science fiction. Secret Headquarter finner du rett øst for Hollywood, nærmere bestemt 3817 W Sunset Boulevard. Les mer på Thesecretheadquarters.com.

Få gratis reiseguide om Los Angeles her.
Les mer om reisemål i USA hos Reiseplaneten.

Borders
En amerikansk gigantkjede står bak Borders, og selv om denne fremstår som selve ultratrusselen for små selvstendige bokhandlere, vil man elske å besøke Borders i Glasgow. Bygningen er i neoklassisk stil og ble oppført i 1827 for Royal Bank. Butikken ligger midt i smørøyet i Glasgow, 98 Buchanan Street.

Få gratis reiseguide om Glasgow her.
Les mer om Skottland og Storbritannia hos Reiseplaneten.

(Kilde: guardian.co.uk)

De siste reisenyhetene kan du lese i Nettavisens reisemagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.