Gå til sidens hovedinnhold

Her er Nikons superkamera

De har somlet lenge, men nå slippes Nikons D800 med 36 megapiksler.

De som har ventet på en erstatter til fabelaktige, men nå smågamle D700, slipper endelig å vente lenger. D800 får ganske riktig 36 megapiksler på en fullformatbrikke, og vil bli sluppet i en versjon uten lowpass-filteret, kalt D800E.

Les også: Olympus med nytt tøffingkamera

Les også: Gammel storhet får nytt liv

Les også: Objektiv til 100.000 kroner

Ingen racer

Opptakshastigheten ser ut til å bli maksimalt fire bilder i sekundet på fullformat (6 bps i DX-format). Kameraet er ingen racer, men det er fremdeles enorme mengder data som skal prosesseres, konverteres, flyttes og skrives.

Filene kan lagres på minnekort i kameraets to kortplasser, én av SD-typen, og én av CF type I. Nøyaktig hvordan Nikon D800 oppfører seg når ett minnekort er fullt, mens det andre ikke er det, vet vi ikke ennå. Vi forventer alle de vanlige mulighetene, som å skrive JPG til ett kort mens RAW skrives til det andre, begge deler til begge kort, og så videre.

Nikon D800 vil få en fastmontert 3,2" stor skjerm, med en oppløsning på 921 000 bildepunkter.

Forbruker

Forbedringer

Videoopptak i FullHD er også selvsagt mulig, og i den oppløsningen har man valget mellom 30, 25 og 24 bilder per sekund. Kan man leve med en noe lavere oppløsning, 1280 x 720, kan man få tempoet opp i 60 bilder per sekund.

Nikon D800 ser ikke ut til å by på all verdens overraskelser, bortsett fra en rekke forbedringer fra sin eldre bror. Og godt er det. Nikon er en gammel traver i bransjen, som forhåpentligvis med D800 har vist at man skal være forsiktig med å endre på et vinnerprodukt bare for å endre på det.

Forbruker

Les hele denne saken på Akam.no

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen