En drink i heisen

Tørste gjester kan tylle i seg høye drinker mellom etasjene i denne heisen.

23.06.08 13:47

(LXUS.no) Baren «The Rising Tide» vil være montert som en stor heis som beveger seg opp og ned tre av dekkene om bord på «Oasis of the seas».

Det er kraftig konkurranse i cruisenæringen og Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) strekker seg langt for å skille seg ut.

BYGGEPLASS: På verftet i Finland er Oasis bare en stor byggeplass.

Her er det om å gjøre å lage de mest underholdende og unike konseptene for å tiltrekke seg passasjerer.

Nytt navn

Royal Caribbean hadde nylig verdens største cruiseskip på besøk i Oslo. Samtidig informerte de at de var i gang med å overgå sin egen rekord med «Genesis of the Seas». Dette skipet har imidlertid bli omdøpt til «Oasis of the seas» etter en navnekonkurranse som rederiet arrangerte.

SE ILLUSTRASJONENE AV SKIPET I BILDESPESIALEN OVER!

Oase er ikke en upassende metafor. Rederiet røpte nemlig tidligere i år at skipet får en innebygget park under åpen himmel som ett av de sju tema-nabolagene om bord.

MEZANIN: Disse leilighetene har høy partyfaktor.

Nylig ble det kunngjort at det også bygges et eget «Boligområde» om bord. Under navnet «Boardwalk» skal dette nabolaget være spesielt tilpasset familier.

Her bygges blant annet verdens største ferskvannsbasseng i verdens eneste skips-amfiteater. Rekordene står med andre ord i kø.

Et annet konsept som kom for dagens lys på RCCLs pressekonferanse i New York heter «urban living». Dette er et kvartal med eksklusive mezanin-leiligheter i stilrent, moderne design.

Det enorme skipet vil ha 16 dekk, plass til 5400 passasjerer fordelt på 2700 lugarer. Her kan du se hvor stort skipet blir i forhold til Hurtigruten, Oslo rådhus og Nidarosdomen.

Trosser resesjonen

Til tross for nedgangstider og stivere oljepriser planlegger rederiet å bygge to skip i denne klassen. Også konkurrenter som P&O og Cunnard ser lyst på fremtiden og utvider flåtene sine.

Cruise som ferieform har hatt en sterk oppsving de siste årene, ikke minst siden Europa-markedet tar seg kraftig opp. Samtidig begynner cruisebransjen å spise seg inn på yngre målgrupper enn de tidligere.

Foto: (RCCL)

Telegraph.co.uk rapporterer at hele 1,33 millioner briter bestilte seg cruiseferie i fjor, og bransjen estimerer hele 1,5 millioner cruisepassasjerer i inneværende år.

RCCL har hatt som vane å besøke Oslo hver gang de bygger nye skip, men Oasis vil imidlertid ikke stoppe innom.

Når skipet er klart vil det ha sin hjemmehavn i Fort Lauderdale i Florida og primært seile til Karibien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag