RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En perle av et hotell

Sist oppdatert:
Aldri hatt lyst til å dra til Turkmenistan? Nå har du en grønn grunn.

(LXUS.no) Ett hotellforslag, utformet som en glitrende perle, har forlatt tegnebordet hos det svenske arkitektfirmaet Sweco, melder Branschenyheter. Firmaet sikter faktisk mot stjernene og ønsker å skape et syvstjerners økologisk luksushotell.

Perlen skal være et landemerke og en severdighet i seg selv. Håpet er at nye utenlandske turister skal valfarte til Turkmenistan og det nye hotellet.

KLIMANØYTRAL: Perlen skinner like fint om natten med hjelp av egenprodusert energi.

LES OGSÅ:
Ti magiske hotellutsikter
De hemmelige hotellperlene
Hotelldetaljene som imponerer

Hotellet er utformet som en stor perle på vannet, derav navnet Caspian Pearl. Bygningen har tolv etasjer med likt antall romslige dobbeltrom på hvert plan og alle rommene har egen balkong med nydelig utsikt over Det kaspiske hav. Baksiden av hotellperlen er av perlehvit marmor som skal skinne både dag og natt. Sweco har virkelig klart å skape et hotell som innbyr til både luksuriøs og økologisk samvittighet.

Turistattraksjon

Hotellets unike plassering langs kystlinjen er grunnen til at arkitektene har valgt å skape en bygning som skal være et landemerke i seg selv. Turismen til Turkmenistan er ikke så stor i dag, men med denne og en del flere hotellsatsinger håper landet å kunne lokke til seg nye gjester.

STORE SAKER: Hotellområdet skal fylles med både luksus og lærdom.

Caspian Pearl skal bli en klimanøytral bygning med blant annet et system for å gjenvinne og rense vann. Gjestene skal også kunne lære seg mer om fornybar energi i forskningssenteret som planlegges i tilknytning til hotellet. I tillegg skal det også komme en rekke fasiliteter som konferansesenter, museer og golfbane med atten hull.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere