RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegar Moen (Statens Vegvesen)

En pustepause i kaoset

Må du ta bilen fatt i flykaoset, kan det lønne seg å vite hvor det er fint å stoppe. Her er Norges flotteste rasteplasser.

Ble ikke dagen helt som forventet med flystopp og vulkansk aske? Måtte du ta bilen til hjelp? Vi vet akkurat hvor frustrerende det kan være å kjøre mil etter mil langs norske veier, særlig når det ikke var intensjonen. Kanskje kan det være lurt å ta en pause og puste rolig i fine omgivelser? Langs norske veier ligger det flust med flotte rasteplasser som bare venter på å gjøre bilferien din litt roligere og lettere.
Reiser & ferie har, med god hjelp fra Vegvesenets lokalavdelinger og andre veientusiaster, satt sammen en liste over gode stoppesteder rundt om i vårt langstrakte land. Med ønske om gode stopp i en stresset dag.

26 flotte rasteplasser:

Les flere Norgessaker hos Reiser & ferie

Filefjell, Oppland
Rett over fylkesgrensa fra Sogn og Fjordane på E 16 ved Filefjell ligger dette ujålete stedet. En rast i ekte og naturlige omgivelser med elv og fjellnatur.

Mørkhølen, Hordaland
Mørkhølen rasteplass på RV7 ved Eikedalen er bygd over to platåer, og plassert i et høyfjellsområde med flere fosser og fin natur i nærheten.

Tronvik, Vest-Agder
På rasteplassen på E39 ved Tronvik, mellom Moi og Sira er det stille og tilbaketrukket med toaletter og enkle bord.

Kobbskaret, Nordland
Kobbskaret rasteplass på Hamarøy er i seg selv ikke noe annet enn en asfaltflate med noen bord på, men utsikten er i særklasse og kafeen serverer gode vafler.

Les også Reiser & feries NORGES FINESTE SYKKELRUTER?

Vingrom, Oppland
Litt sør for Lillehammer, ved Mjøsas bredder, ligger Vingrom rasteplass. Selv om støynivået fra veien er høyt, er utsikten fin, bordene tilpasset handikappede og toalettene i grei stand.

Hoelskeidet, Møre og Romsdal
Ved bunnen av Vinnufossen, som faktisk er verdens sjette høyeste foss, mellom Sunndalsøra og Grøa, ligger Hoelskeidet rasteplass idyllisk til.

Østerholtheia, Aust-Agder
Denne rasteplassen er den første som møter deg når du kommer over fra Telemarks fylkesgrense på E18. Tilbaketrukket fra selve veien, har den stor nok plass til at du kan vandre litt rundt, ta et bad og bare kose deg, vel vitende om at du er på Sørlandet.

Kystriksveien, Nordland
På Kystriksveien RV17 mellom Reppen og Straumdalstunnelen ligger en fin liten rasteplass med 3–4 sittegrupper under tak for regnfulle norske sommerdager. Super utsikt.

Sandmoen, Sør-Trøndelag
Denne rasteplassen ved E6 rett sør for Trondheim har alt en komplett rasteplass skal ha med lekeapparater, kro, motell, dusj, tømmestasjon for bobiler. Ja, til og med en egen hundegård.

Honnevje, Aust-Agder
Dette er ikke bare en rasteplass, men også de lokales favorittbadeplass. Selv kaller de seg Sør-Norges vakreste rasteplass, og med sine flotte svaberg og fine beliggenhet nord for Valle på RV9, kan det være de har rett.

Trenger du roe helt ned? Les Reiser & feries VELVÆRE VERDT EN OMVEI

Torvdalshalsen, Nordland
Arkitektene i 70°N arkitektur har høstet internasjonal anerkjennelse for Torvdalshalsen rasteplass. Et stopp på dette utkikkspunktet langs Nasjonal Turistvei Lofoten på E10 gir god oversikt over Vestvågøyan skjermet for vind og ruskevær bak stilige vindskjermer.

Langfoss, Rogaland
Ved bunnen av Langfoss, innerst i Åkrafjorden, ligger en hyggelig rasteplass hvor du blant annet kan få strukket skikkelig på beina ved å gå stien til topps av fossen og nyte den fantastiske utsikten.

Namsen, Nord-Trøndelag
Ved bredden av dronningen av lakseelver ligger en rasteplass med tilknytning til Namsen lakseakvarium. Ikke bare kan du få nærkontakt med fisken, du kan også se den i Europas lengste laksetrapp og kjøpe en skikkelig god laksematbit i restauranten.

Strømbu, Hedmark
Fra denne rasteplassen ved Atnesjømyrene naturreservat går det turstier innover i Rondane nasjonalpark og du kan parkere her om du vil ta pause fra bilturen noen dager. Rasteplassen er svært påkostet gjennom prosjektet Nasjonal Turistveg Rondane.

Lillefjord, Finnmark
Denne rasteplassen ved RV 889 er en del av Turistveg Havøysund og dere kan gå fotgjengerbrua over elva og ta naturstien som er laget her. Over rasteplassen finnes et flott utkikkspunkt.

Tungeneset, Troms
Med voldsom utsikt mot fjellrekken Okshornan, bedre kjent som Djevelens tanngard, ligger Tungeneset rasteplass og utsiktspunkt. Rasteplassen ligger ved Ersfjorden på Nasjonal Turistveg Senja.

Les mer om TROMSØ hos Reiser & ferie

Vassdølin, Sør Trøndelag
Her, på RV715 mellom Osen og Namdalseid, kan du ikke bare prøve fiskelykken, men også leie en liten hytte og en båt om det ikke napper umiddelbart. Et sted for en lengre rast med andre ord.

Akkarvikodden, Nordland
Denne er mye brukt av bobiler som vil overnatte i et område med spesielt fin utsikt. Rasteplassen ligger nemlig ved Moskenes på E10 langs Nasjonal Turistvei Lofoten.

Sohlbergplassen, Hedmark
Utsikten fra Sohlbergplassen ved RV27 gjenkjennes fra maleriet «Vinternatt i Rondane» av Harald Sohlberg, noe som har gitt plassen dens navn. Flere par har valgt å bli smidd i hymens lenker nettopp her, forståelig nok.

Mefjell, Sogn og Fjordane
Oppe på Sognefjellet langs RV55 ligger Mefjell rasteplass. Her har Nasjonal turistvei Sognefjellet installert kunst og en spesiell glasskikkert som viser navn på fjelltopper i området.

Hellåga, Nordland
Dette er en stilig rasteplass underlagt Nasjonal Turistveg Helgelandskysten nord med egen fiskeplass, trapp ned til Sjonafjorden for bading, solide møbler helt nede ved vannkanten og et særpreget toalettbygg.

Hereiane, Hordaland
Hereiane rasteplass har kanskje Norges mest spesielle toalettbygg. Rasteplassen ligger ved Hardangerfjorden i Jondal på RV550 med fine uteplasser og vakker natur.

Se bilder fra rasteplassene hos Reiser & ferie

Liasand, Oppland
Inne i furuskogen i Bøverdalen i Lom ved RV55 kommer du litt bort fra bilsus og mas. Rasteplassen har solide bord og benker, toalett og god informasjonstavle.

Nes, Sogn og Fjordane
Nes rasteplass ved Lustrafjorden ved riksvei 55 er en del av Nasjonal turistvei Sognefjellet. Plassen har flott utsikt over fjorden og mot den 218 meter høye Feigumsfossen og er et logisk stopp om du kommer denne veien.

Steinstøberget, Hordaland
Denne rasteplassen ved RV7 er stor og med utsyn over Hardangerfjorden og Folgefonna. En steinkai brukes ofte som fiskeplass og det går også an å ta et bad herfra.

Storvika, Nordland
En vakker rasteplass med egen strand og gangbru. Rasteplassen markerer startpunktet for Nasjonal turistvei Helgelandskysten nord.

Uenig? Send ditt TIPS til Reiser & ferie

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere