Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En svett storbyweekend

MARATON: Kombiner trening og storbyferie i en av de mange maraton-byene.
MARATON: Kombiner trening og storbyferie i en av de mange maraton-byene. Foto: Shutterstock
Her er verdens beste maratonbyer.

Oslo Maraton ble vel overstått og arrangøren har kunnet glede seg over rekordmange deltakere. Kvinner og menn i alle aldre benytter muligheten til å komme i form med å sette seg mål om å gjennomføre en halv- eller helmaraton.

Hva med å kombinere en storbyweekend med deltakelse i en av verdens mange maratonløp på et lett tilgjengelig reisemål som også har sitt å by på når det gjelder turistattraksjoner?

London Maraton og New York Maraton er kanskje de maratonløpene som er mest kjent hos folk flest. Men deltakelse her krever vanligvis at du er tidlig ute med påmeldingen. Og siden New York maraton går allerede 2. november så blir nok tiden litt knapp. Kanskje er det andre byer som frister mer? Vi har gått gjennom listen over verdens maratonløp og plukket ut 7 favorittbyer som absolutt bør besøkes – og som gjerne kan kombineres med et gateløp.

16. januar 2009 - Dubai

Dubai frister alle med sine fantastiske strender og sin unike modernistiske byarkitektur. Knapt har vel verden sett maken til utvikling som den som nå skjer i Dubai. I januar er klimaet i Dubai perfekt for oss nordboere og du kan også få med den gigantiske shoppingfestivalen samtidig. Og flyprisene til Dubai har blitt svært så konkurransedyktige, ikke minst på grunn av direktefly med Norwegian.

Få reiseguide til Dubai her.

25. januar 2009 – Marrakech
Eksotiske Marrakech i Marokko har sitt maratonløp 25. januar. Marrakech er opplevelser fra tusen og en natt og vil garantert gi deg opplevelser for livet. Dette er noe helt annet enn charterbyen Agadir som nok mange har besøkt i Marokko. Norwegian har direkte fly til Marrakech.

Les mer om Marokko og Marrakech hos Reiseplaneten.

17. februar 2009 – Valencia
I Valencia i Spania har du nok av severdigheter og kort avstand til flotte strender, selv om det kanskje er i tidligste laget for lange badeøkter. Du har flere flyalternativer med både SAS og Norwegian, og Valencia kan med hell være utgangspunkt for kombinasjonsturer til andre spanske reisemål.

Få reiseguide til Valencia hos Reiseplaneten.

22. mars 2009 – Roma

Roma Maraton er et av Europas største maratonløp når det gjelder antall deltakere. Nytt er at det løpet (muligens) skal gå over Petersplassen i Vatikanet. Har du god kondisjon kan du 22. mars oppleve det meste og beste av den evige stad til fots!

Få reiseguide til Roma hos Reiseplaneten.

20. april 2009 – Boston
Boston Maraton er et av de store maratonløpene i verden, med topp deltakelse. Det er gode flyforbindelser til Boston for eksempel med Icelandair. Du kan dessuten gjerne kombinere Boston med et besøk i New York.

Få reiseguide til Boston her.

26. april 2009 – London
Ingen over, og kun New York ved sin side, er korrekt benevnelse når vi omtaler London Maraton. Løpet foregår 26. april og en rekke flyselskaper tar deg til London til rimelige priser fra hele landet.

Få reiseguide til London hos Reiseplaneten.

24. mai 2009 – KøbenhavnSjarmerende København har sitt Maraton 24. mai. Forhåpentligvis til herlig vårvær. Løypa går blant annet forbi Nyhavn og Rosenborg slott. Kort reisevei, rimelige flybilletter eller ferjebilletter, herlig folkeliv i gatene og et hyggelig krobesøk på kvelden gjør dette til en av våre favoritter.

Få reiseguide til København hos Reiseplaneten.

Se stor liste med maratonløp hos Reiseplaneten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!