*Nettavisen* Nyheter.

Er du klar for en alternativ påske?

Foto: TV3, Namskogan og Christopher Lunden

Påskefeiring må ikke på død og oppstandelse bestå av skiturer, krim og kvalmende mengder egg.

23.03.12 15:30

Bråkepåske i Oslo

Hva Inferno Metal Festival 2012
Når 4.–7. april
Hvor Oslo

Aldri er Oslo mørkere og menneskene svartere enn når Inferno-festivalen inntar byen. Festivalen er blitt en tradisjon for alternative sjeler med et bankende hjerte for beinhard metallmusikk i ulike avskygninger.
Oslos scener inntas denne gangen av mørkemenn som Borknakar, Arcturus, Tsjuder, Triptykon, Aborted, Throne of Katarsis og Decapitaded. Det infernalske ballet toppes av death metal-pionerene Autopsy fra USA.

Motorpåske i Trøndelag

Hva Påskecross
Når 6. april
Hvor Stugudalen, Sør-Trøndelag

Familier, entusiaster og nysgjerrige strømmer hvert år til Stugguvollmoen i påskesola for å se mellom 70 og 100 snøscooterkjørere konkurrere mot hverandre med halsbrekkende hopp og vill fart i Påskecrossen.
I vinterlandskapet glemmer du lett skiløypa når én av heltene tar sats og applausen og bølgen når til himmels blant publikum. Tradisjonen er at norske og svenske kjørere møtes denne dagen og måler krefter, så her blir det godlynte nabokrangler.

Ekstrempåske ved Rauland

Hva Robinsonekspedisjon
Når Hele påsken
Hvor Rauland, Telemark

For 100 år siden trente polarhelten Roar Amundsen til sin ekspedisjon til Sydpolen i området ved foten av Hardangervidda. I dag kringkastes en annen ekspedisjon til det norske folk. Det populære tv-programmet «Robinsonekspedisjonen» har flyttet til Møsvatn utenfor Rauland og setter sine deltagere på prøve i ekstreme situasjoner.
Nå kan også du teste deg selv i vinterverdenen på konkurransearenaene som vil bli stående etter at tv-teamet har dratt. Du kan også leie hundespann og stå på ski i Amundsens polarlandskap.

Badepåske i Kragerø

Hva Påskebadet
Når 8. april
Hvor Kragerø, Telemark

100 modige sjeler tar sats og hopper i Kragerøs havnebasseng på 1. påskedag uansett vær eller føreforhold. Denne svært forfriskende vårtradisjonen er blitt til en folkefest for de lokale. Er du tøff nok, kan også du få deg årets første bad denne dagen.
De som deltar og hopper ut fra bybroa, får egen t-skjorte, badehåndkle og dagspass på det lokale spahotellet.
Visit Kragerø

Samepåske i Kautokeino

Hva Samisk Påskefestival
Når 4.–9. april
Hvor Kautokeino

Samisk påskefestival er en fire dager lang musikkfestival der det klare høydepunktet er Samisk Grand Prix. Det moderne og hippe møter her samiske tradisjoner i en gedigen og glamorøs folkefest.
Her blir du også kastet inn i den samiske versjonen av Grammy-utdelingen og får servert det nyeste innen moderne, samisk musikk. Både i publikum og blant musikerne vil det vises det siste innen koftemote, og musikere og band av internasjonal kvalitet vil opptre.
Påskeaften spiller festivalens store trekkplaster, samerappebandet Duovla Duottar.

Rovdyrpåske i Namskogan

Hva Namskogan familiepark
Når Hele påsken
Hvor Namskogan, Nord-Trøndelag

Kombinasjonen skianlegg og rovdyr er ganske så unik i landssammenheng. Hvor mange andre steder kan du ake eller stå på slalåm med en gaupe som nysgjerrig tilskuer?
Namskogan familiepark har både jerv, ulv, gaupe og andre dyr, og du kan være med dyrepasserne å fôre de vakre skapningene om du vil.

Kunstnerpåske i Stavern

Hva Påskekunst
Når 31. mars–1. april og 5.–9 april
Hvor Stavern, Vestfold

I mer enn 100 år har billedkunstnere hatt tilhold på Citadelløya utenfor Stavern, og byen er i sannhet blitt en kunstens by. Odd Nerdrum og Kristian Krogh er bare to av kunstnerne som har hentet inspirasjon til sine verker herfra.
Hver påske i 24 år har byens ulike gallerier og utstillingssteder åpnet sine dører for kunstneres nyeste og beste verk innen malerier, grafikk, glasskunst, keramikk, metallarbeider, smykker og mye mer.
Visit Stavern

Soloppgangspåske i Sandefjord

Hva Utendørsgudstjeneste
Når 8. april, klokka 06.25
Hvor Sandefjord, Vestfold

I soloppgangen for over 2000 år siden kom, ifølge skriften, tre kvinner til stedet der Jesus legeme var lagt, men fant graven tom. Det dannet grunnlaget for kirkeårets gladeste dag, nemlig 1. påskedag.
Sveinung Danielsen fra Sandar menighet ble inspirert av sin bestemor da han startet den nå 20 år lange tradisjonen med utegudstjeneste i soloppgangen ved Flautangen på Østerøya. Bestemoren sto nemlig alltid opp til soloppgang 1. påskedag for å minnes kvinnene ved graven.
Under en blodrød himmel samles morgenfugler og trøtte tumlere seg i stille andektighet.

Familiepåske ved Preikestolen

Hva Påskefeiring på DNT-hytte
Når 5.–9. april
Hvor Preikestolen fjellstue, Rogaland

Preikestolen fjellstue arrangerer Den Norske Turistforeningen familiepåske med bugnende langbord dekket med blant annet påskelam og steinovnsbakt brød.
Ved de spesialdesignede trehyttene som kalles bascamp, blir det hinderløyper og bålkos. På påskeaften er det frokost i strandkanten og jakt på påskeharens gjemte egg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.