*Nettavisen* Nyheter.

Europas beste skisteder

Hit legger du skiferien i vinter.

01.12.08 11:45

Finnes det noe herligere enn å føle frisk luft på kinnene mens man mer eller mindre elegant kjører nedover kilometervis med skibakker? Skisesongen er på vei og for mange har det blitt en tradisjon å besøke kjente skianlegg eller skiresorts i Europa, mens atter andre drømmer om en slik ferie.

Norge omtaler seg gjerne som skisportens hjemland, men vi skal innrømme at de beste alpinanleggene ikke finnes her hjemme. Beklager Hemsedal, Trysil og Geilo. Alpelandene har bakker som er lengre, brattere, flere i antall og en helt annen atmosfære med tilhørende afterski-parties.

Les og diskuter om Norges beste alpinanlegg hos Reiseplaneten.

Det er naturligvis nær sagt umulig å slå bombastisk fast hvilke skisteder som er de beste. Det er tross alt en rekke høkvalitetssteder å velge mellom i en rekke land. Det kjente Internettstedet Travelers Digest har i alle fall satt opp en liste som kårer de beste skistedene. Og ser vi på de Europeiske skistedene er det følgende alpinanlegg som får de beste tilbakemeldingene:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tor Richardsen/Scanpix

1. Kitzbühel, Tirol i Østerrike
Dette sagnomsuste skistedet ligger circa 4 timer med bil fra Wien og circa 1,5 time med bil fra Salzburg. Begge disse byene har god dekning med rutefly. Kitzbühel er en vakker gammel by og skiturisme har vært organisert her fra 1890-tallet. Det er i disse bakkene at World Cup-sirkuset har sin råeste utforkonkurranse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kurt Müller/Zermatt Tourism

2. Zermatt i Sveits
Zermatt konkurrerer med Gstaad om å være best i Sveits. Men mens du i Gstaad vandrer blant fiffen på 5-stjerners hoteller er Zermatt langt mer folkelig. Og denne vakre lille og snøsikre byen byr i tillegg på utrolig natur, enorme skibakker og heisanlegg og en skikkelig feriefølelse.

Last ned Nettavisens reiseguide til Milano.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Anders Røeggen

3. Chamonix, Mont-Blanc i Frankrike
Chamonix er kjent for å ha vært vertssted for de første Olympiske vinterleker i 1924 og trenger knapt noe omtale. Dette er en av verdens mest kjente skisteder. Mont Blanc er for øvrig Europas nest høyeste fjell (4810 m).

Fly gjerne til Genève i Sveits når du skal til Chamonix. Da er du ikke lenger enn 8 mil fra Chamonix og alle skisportens gleder.

Les mer Genève hos Reiseplaneten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wikimedia Commons4. Cortina, Italia

Italia er stil, god mat og god drikke. Og flotte skibakker. Cortina var en av verdens første store skireporter og landsbyen er for stor del bilfri i skisesongen. Herlig natur, flotte bakker og stilige mennesker er hva du møter her.

Cortina ligger kun 16 mil fra fantastiske Venezia og du har dermed gode muligheter for en herlig feriekombinasjon. Innsprück i Østerrike som er kjent blant mange nordmenn ligger også kun 16 mil fra Cortina.

Last ned reiseguide om Venezia fra Reiseplaneten her.

Les listen over verdens beste alpinanlegg hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.