*Nettavisen* Nyheter.

Europas nye ferieperler

Fire destinasjoner i sterk vekst.

12.02.09 08:53

(LXUS.no) Når fiffens feriefavoritter blir oppdaget av ”alle”, skyter prisene i været og stilfull sjarm må vike for turisthorder med Charterfeber-oppførsel.

Plutselig er ikke favoritt-tumleplassen din så forlokkende som den engang var, og det er på tide å finne seg et nytt ferieparadis.

LES OGSÅ:

Her er det dyrest å kjøpe
Hit reiser trendeliten i 2009

Reisemagasinet Condé Nast Traveler har gjort den jobben for deg, og funnet frem til fire lovende, europeiske perler som ennå ikke er blitt allemannseie.

Så hvis du synes champagnen in Saint Tropez er blitt for dyr og fjortisgjengene lager for mye bråk på ditt greske favoritthotell, kan disse fire reisemålene kanskje være verdt et besøk:

Cassis

Condé Nast Traveller beskriver Cassis som Côte D’Azur uten arrogansen og prislappen, og det har de sannelig rett i. Den lille havnebyen utenfor Marseille er en uslepen diamant i riviera-sammenheng, og prisen er langt hyggeligere her enn i de mer berømte byene langs den franske middelhavskysten.

Den tidligere fiskelandsbyene er fri for all glitter og glamour og er franske turisters favoritt, og befolkningen er stolte av at byen deres er fri for kjendiser og jetsetter.

VARIERT ARKITEKTUR: Valencia er blant kulturelskernes nye favoritter.

Valencia

Med fantastisk arkitektur, avslappet livsstil og en brøkdel av prisene i Barcelona og Madrid er Valencia et svært godt feriealternativ for kulturinteresserte Spania-fans.

Markedet Mercado Central er blant de største i landet, og verdt et besøk for alle som ønsker et nært møte med Spanias rike kjøkken.

Strandpromenaden beskrives som ”Miami Beach før den ble snobbete”, og bør også ofres en spasertur eller to.

ENDELØS STRENDER: Tro det eller ei, men dette er faktisk i England. Cornwalls hvite strender er en surfers drøm.

Cornwall

Man må ikke reise helt til Australia for å surfe. Britiske Cornwall kan lokke med endeløse hvite strender, smaragdgrønt vann og store, myke bølger som vil få en kitesurfer til å gå av hengslene.

Riktignok er ikke maten i Storbritannia kjent for å være den beste, men det er mer myte enn sannhet. I Cornwall har blant annet kjendiskokkene Jamie Oliver og Rick Stein åpnet gode, men rimelige restauranter, og dersom du reiser litt utenfor høysesongen er det fortsatt gode muligheter for å unngå de verste turisthordene og de stiveste hotellprisene.

MER ENN BARE PORTVIN: Porto er ikke bare for gamle tanter.

Porto

Porto er ikke lenger en sidrumpa destinasjon for gamlinger som bare vil sitte i fred og drikke portvin. Den portugisiske feriefavoritten er blitt ungdommelig og livlig og kan tilby en rekke kule butikker og innovative restauranter.

Porto er en herlig miks av nytt møter gammelt, og mens unge trendsettere nyter sin brunch på en moderne restaurant, står nabokona i huset ved siden av i blomstrete kjole og henger opp klesvasken utendørs.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.