RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mattia Belletti/Darren Hauck/Tommi Korpihalla (Flickr-creative commons/AFP/Scanpix)

Få med deg dette i sommer

Sist oppdatert:
Konebæring, nasjonaldager og homseparader.

Juli er den store sommerferietiden for oss i Norge, og mange er på reisefot i inn- og utland. Det betyr naturligvis at du har tid til å oppleve en rekke artige og spesielle arrangementer. Disse finnes det nok av i sommermåneden juli.

Vi har her samlet noen helt spesielle for deg som skal ut å reise. Juli preges naturligvis av å være måneden når USA har sin uavhengighetsdag. Er du i USA 4. juli så regn med festivas, parader og fyrverkeri. Men også Hviterussland, Maldivene og Peru er blant flere land som har sine nasjonaldager denne måneden.

Her finner du de billigste flybillettene.

Siena - Italia
Palio avholdes to ganger i året i Siena, og første runde i 2009 skjer den 2. juli. Hesteløpet er svært berømt og meget fartsfylt. og foregår på flotte Piazza del Campo. Løpet har gått siden 1310. Dette er en av de store hendelsene du må oppleve en gang i livet. Les mer på Palio.comune.siena.it.

Se videofilm fra det utrolige hesteløpet i Siena fra Reiseplaneten

New York
Fourth of July i New York er synonymt med Macy's. Du vet det store varemagasinet på Manhattan. Macy's byr på et enormt fyrverkeri som av mange blir karakterisert som det beste i USA. Og det siker ikke lite!

Klokka 1200 så er det dessuten pølsespisekonkurranse i New York. Byen er 'verdens hot dog hovedstad' og stedet er Nathan’s Famous Hot Dogs. De som er med i konkurransen er profesjonelle pølsespisere og vi kan love at du ikke har sett maken noe annet sted. Hvis vi husker riktig er rekorden 66 pølser på 12 minutter. Les mer om Nathan's og konkurransen på Nathansfamous.com.

Hent gratis reiseguide om New York hos Reiseplaneten.

London
4. juli avholdes Pride-dager, eller homodager om du vil, i Hyde Park i London. Det avholdes dessuten en rekke Pride-arrangementer rundt i byen, f.eks. i Soho. Les mer på Pridelondon.org.

Få gratis reiseguide om London her.

Sonkajärvi - Finland
VM i konebæring arrangeres i Sonkajärvi. Konkurransen har i forskjellige former blitt arrangert siden tidlig på 1800-tallet. I år er konkurransen 4. juli. Sonkajärvi befinner seg ca 50 mil nord for Helsinki. Les mer på Sonkajarvi.fi.

Se video fra VM i konebæring hos Reiseplaneten.

Barcelona - Spania
Europeisk ballongfestival arrangeres i perioden 8. juli til 12. juli ved Igualada, ikke langt fra Barcelona. Gratis for tilskuere. Ca 25000 varmluftballongentusiaster ventes til evenementet. Les mer Ebf.cat.

Få gratis reiseguide om Barcelona her.
Les mer om arrangementer i Barcelona hos Reiseplaneten.

Congham - England
Hvert år arrangeres VM for snegler hvor vinneren kan smykke seg med tittelen 'verdens raskeste snegle'. Start kl 1400 den 18. juli i Congham (England). Congham ligger kun 13 mil øst for Nottingham. Les mer på Snailracing.net.

Hent reiseguide om Nottingham hos Reiseplaneten.

Cardiff - Wales
Barnefestivalen i Cardiff foregår den 18. og 19. juli på Cardiff Castle. Opplev sirkus, teatershow og mye annet morsomt for store og små. Cardiff ligger i Wales, kun 7 mil øst for den hyggelig weekendbyen Bristol. Les mer på Cardiff-festival.com.

Få gratis reiseguide om Bristol her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere