Gå til sidens hovedinnhold

Drømmeferien for barna

Fem gode alternativer til Legoland og Tivoli.

Sommeren er høytid for nordmenn som valfarter over Skagerak til Danmark for å spise røde pølser, handle bacon og kose seg i København eller i en annen av Danmarks byer.

For barnefamilier er det nærmest obligatorisk å besøke Legoland eller Tivoli. Men Danmark har mye å by på for barn i alle aldre. Det finnes nemlig flere titalls andre store fornøyelsesparker og dyrehager rundt om i det lille landet med det store hjertet.

De beste prisene på flybilletter, hotell og leiebil finner du med Nettavisens reisesøk.

5 gode alternativer til Legoland:

Dyrehavsbakken
Dyrehavsbakken hadde så langt tilbake som i 2004 hele 2.5 millioner besøkende og er i størrelse og besøkstall helt på høyde med tivoli i København og Legoland i Billund.

Dyrehavsbakken er en enorm fornøyelsespark som er svært populær for både store og små, og den har en imponerende historie som strekker seg mer enn 400 år tilbake i tid. Det hevdes at Dyrehavsbakken er verdens eldste fornøyelsespark.

Åpningstider: Bakken har åpent fra torsdag 26. mars til mandag 31. august. Det er gratis inngang, mens «turbånd» koster 199 danske kroner og gir så å si fri tilgang til alle parkens ulike aktiviteter. Dyrehavsbakken ligger like nord for København og det enkelt å komme seg dit med buss fra sentrum. Les mer på www.bakken.dk.

Få gratis reiseguide til København her.
Få gratis reiseguider til flere destinasjoner her.

Faarup Sommerland
Faarup Sommerland har alt hva en barnefamilie trenger for å få en minnerik dag sammen. Parken er delt opp i tre kategorier; familie, action og vannpark. Under Familie finnes alle aktivitetene som hele familien med de mindre barna kan benytte sammen i et rolig tempo. Under Action finner du aktiviteter som foregår i et langt høyere tempo, og sist men ikke minst finnes det en egen Aquapark med ulike vannfornøyelser. Faarup kan by på apparater som Falken, Lynet, Flaggermusen og Mineekspressen.

Åpningstider: Mai til september fra 10:00 til 20:00. Pris: Cirka 200 danske kroner. Parken ligger i Fårup, 35 kilometer fra Aalborg. Kommer du med ferge til for eksempel Hirtshals, kjører du mot Hjørring, Løkken og mot Saltum. Avstanden er på 40 kilometer. Les mer på www.faarupsommerland.dk.

Les flere reiseartikler om København hos Reiseplaneten.

Bon Bon Land
Hvem har vel ikke sett reklame for Bon Bon-godteri? Bon Bon byr på mange aktiviteter både på land og vann. Alt ifra raske berg- og dalbaner til pirattårn, gullgraving, den semiberømte «ormen», flygende insekter og ikke minst verdens største slikkepinne.

Åpningstider: Varierte åpningstider mellom april og oktober. I høysesongen mellom juni og august fra 09:30 til 19:00. Pris: Cirka 200 danske kroner. Bon Bon Land ligger en 50 minutters kjøretur sørvest for København, ikke langt fra Næstved. Du kan ta tog til Holme-Olstrup Stasjon og du er bare 10 minutters gange fra parken. Les mer på www.bonbonland.dk.

Les mer om Danmark hos Reiseplaneten.

Djurs Sommerland
Som de fleste andre store danske fornøyelsesparker tilbyr også Djurs Sommerland en rekke aktiviteter og apparater både på land og til vanns. Her finner du mer enn 60 attraksjoner som blant annet cowboy- og indianerland, vannland, lilleputtland, afrikaland og mexicoland.

Åpningstider: Mai til september. I høysesongen fra 10:00 til 20:00. Djurs Sommerland ligger på østkysten av Danmark, mellom Aalborg og Århus, ikke langt fra Fjellerup Strand og Bønnerup Strand. Pris: Cirka 200 danske kroner. Les mer på www.djurssommerland.dk.

Aalborg Zoo
Aalborg Zoo åpnet dørene for første gang i 1935 og i dag er dyreparken med sine årlige 400.000 besøkende en av Danmarks største attraksjoner som er åpent året rundt. I Alborg Zoo finner du over 1200 dyr, 138 arter og ikke minst 55 faste ansatte som viser stor omsorg for sine dyr. Her finner du dyr som isbjørner, alligatorer, bavianer, elefanter, sebra og tiger.

Åpningstider: Hele året fra januar til desember, åpent daglig fra 09:00. Noe varierende stengetid. Aalborg er ikke lange kjøreturen fra verken Hirtshals eller Frederikshavn. Pris: Voksne 120 danske kroner og barn 65 kroner. Les mer på www.aalborg-zoo.dk.

Les de siste reisenyhetene i Nettavisens reisemagasin.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken