RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fantastiske priser til Kypros

Foto: Scott Cog (Star Tour)
Øya som er aller best etter fellesferien.

For oss nordmenn er Kypros en populær feriedestinasjon. Noe som naturligvis er med på å presse prisene opp i høysesong. Nå som fellesferien er over synker prisene til Kypros. Men ikke gå i fellen og tro at Kypros kun er stedet å besøke i juni og juli. Det er enda bedre i august og september. Som Europas mest solrike sted kan du for den saks skyld reise hit for sol og varme enda senere på året.

Finn de beste prisene på rutefly, hotell og leiebil med Nettavisens reisesøk.

Den gode nyheten er at når partyhungrige ungdommer og solbrune fellesferieturister har kommet seg hjem og tilbake til skole og jobb, så kan du få deg en reise tur/retur Kypros med charterselskapene for rundt 1000-lappen fra flere steder i Norge. Er du rask nå, kan du få hotell i en uke med på kjøpet til cirka 500 kroner. I skrivende stund har vi blant annet funnet pris for fly og uspesifisert hotell med en rekke avganger fra både Oslo og Bergen til under 1300 kroner per person, (avganger i august og september).

Se priseksempler på pakkereise til Kypros nederst i artikkelen.

Beste strender på Kypros
Det finnes en rekke strender på Kypros og du vil nok finne noe for deg, uansett smak og behag. Noen av de mest kjente og beste strendene på Kypros er:

Agia Triada – for barnefamilien
Denne rolige, men sjarmerende stranden finner du rett nord for Protaras. Dette er stranden for barnefamilier (grunt vann) og for deg som vil unngå partysonene. Stranden er også kjent for sin lille kirke som er strategisk plassert overfor de badende.

Sjekk klima på Kypros hos Reiseplaneten.

Fig Tree Bay – for alle
Nok en strand ved Protaras. Fig Tree Bay ligger lengst sør av strendene her. Dette er en fantastisk flott strand, og den passer for alle, uansett behov og ønsker.

Green Bay Beach – for den bedagelige
Denne flotte rolige stranden ligger sør for Proaras og passer for alle unntatt den som hungrer for liv og røre. Nok av restauranter og barer som gjør at du kan tilbringe hele dagen her.

Nissi Beach – for den partyhungrige
Dette er stranden for de partyglade. Her er det i høysesong fullt liv. Nissi Beach ligger rett ved Ayia Napa. Pluss for rent badevann og mange restauranter.

Lara Bay på Akamashalvøya – for romantikeren
Vest for Pafos finner du en bortgjemt perle. For å komme hit må du enten sykle eller leie en Jeep. Veiene er smale og svært humpete. I juli og august kan stranden være avstengt, da den er vernet område for havskilpadder. I så fall fortsetter du bare vestover, hvor du helt sikkert vil finne din egen lille strand i en bortgjemt bukt.

Få gratis reiseguide om Kypros her.
Finn flere reiseguider her.

5 Ting du må oppleve Kypros:
Kypros er mer enn uteliv, sol og bad. Her er også fascinerende historie og fantastiske severdigheter. Det er umulig å rekke over alt på en ukes ferietur, men noe av det du bør få med deg er:

Lasarus-kirken
I Larnaka finner du den flotte ortodokse kirken Agios Lazaros, hvor du kan se sarkofagen som inneholder levningene av selveste Lasarus, som Jesus ifølge bibelhistorien vekket fra de døde.

Hala Sultan Tekke
Innen Islam er Hala Sultan Tekke svært hellig. Den er en moské fra 1816 som markerer gravstedet til Mohammeds tante. Moskeen ligger noen kilometer sørvest for Larnaka, og er gratis å besøke, men du må gjerne gi en frivillig donasjon.

Kourion
Noen kilometer vest for Limassol ligger kanskje det viktigste arkeologiske stedet på hele Kypros, ruinbyen Kourion med et storslagent amfiteater som hadde plass til over 3000 tilskuere. Få spesielt med deg forumet, de offentlige badene, Fontenehuset, Akilles hus og De dødes by. Åpent daglig fra 08:00 til 18:00.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nicosia
Du bør selvsagt få med deg Nicosia, hovedstaden på Kypros. Den kalles gjerne for Lefkosia. I lang tid var Nicosia delt i to, med en gresk og en tyrkisk del. Den greske er forholdsvis moderne og vestlig av utseende, mens den nordlige tyrkiske delen er mer orientalsk og eksotisk. Her ligger et forvirrende nettverk av trange gater som alle på mystisk sett later til å føre deg til den storslagne Selimyie-moskeen.

Akamas
Helt vest på Kypros ligger den naturskjønne halvøya Akamas, med sine forrevne klippestrender hvor du med litt flaks kan få øye på både skilpadder og sel. Det er et nettverk av stier her som er ypperlig for spaserturer.

Priseksempler på pakkereiser til Kypros:

Mandag 17. august – 7/8 dager med uspesifisert bosted:
Oslo: 1098 kroner
Stavanger: 998 kroner
Kristiansand: 998 kroner
Torp/Sandefjord: 998 kroner

Mandag 17. august – 7/8 dager med spesifisert bosted:

Oslo: 1403 kroner
Bergen: 1495 kroner
Kristiansand: 1498 kroner
Torp/Sandefjord: 1498 kroner

Sjekk beste charterpriser til Kypros hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere