RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferie er bra for helsa

Foto: Crestock
Se ti gode grunner til hvorfor du bør ta ut ferie.

Trenger du noen argumenter for å løsrive deg fra jobben? Eller er du typen som tror at tilgjengelighet 24/7 gjør deg til den effektive supermedarbeideren en bedrift ikke kan miste? Vi har samlet sammen noen argumenter fra forskningsrapporter og personundersøkelser som viser at ferie er bra for personlig lykke, personlig helse og dessuten bedriften du jobber i.

Finn billige flybilletter her.

10 argumenter for å ta en god sommerferie!
1. Forskning viser at en lengre årlig ferie reduserer risiko for hjerteinfarkt med 50 prosent.

2. Blodtrykk, hjertefrekvens og antall stresshormoner reduseres allerede etter en til to feriedager.

3. De som kommer tilbake fra en hyggelig ferie får opp til tre ganger mer dyp søvn enn personer uten ferie.

4. Kvinner som regelmessig tar ferie er mer fornøyd med sitt ekteskap enn kvinner som lar være å feriere. 42 prosent av kvinnene føler seg mer romantiske på en ferie og 31 prosent bekrefter å ha oftere sengehygge på ferien enn ellers.

5. En studie gjennomført ved Universitetet i Tennessee forteller at folk flest ikke bare føler at livskvaliteten øker under en ferie, effekten fortsetter i perioden etter ferien også.

6. En undersøkelse beskrevet i boken «Managment Accounting» viser at tre av fire toppledere mener at ferie er nødvendig for å unngå «å møte veggen».

7. Mange mener at ferie gir positive utslag på bunnlinjen til bedrifter. En undersøkelse gjort av American Express forteller at 1/3-del av eiere av små -og mellomstore bedrifter sier at idéer som senere har ført til bedriftens vekst har kommet under ferie og fritid.

8. Universitetet i Tel Aviv har gjort en undersøkelse som viser folk etter en ferie øker sin prestasjon i jobbrelaterte utholdenhetstester med opp til 25 prosent, og at folk over 45 år øker sin kapasitet ytterligere.

9. Det er ikke bare selve ferien som gir økt livskvalitet, også planleggingsfasen og forventninger til kommende ferier øker den enkeltes følelse over egen livskvalitet.

10. Kanskje viktigst av alt. En ferie med familien gir deg erfaringer og opplevelser du garantert vil ha med deg resten av livet.

Så hva venter du på?

Bli inspirert med bildegallerier, videofilmer og mye nyttig om reisemål over hele verden hos Reiseplaneten

(Kilde: The Benefits are everywhere: Travel Industry Association)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere