(SIDE2): Trenden med opplevelsesferier med bil er noe helt annet en den gangen nordmenn pakket barna og teltet i en allerede overfylt bil og hastet av gårde til campingplassen utenfor Gøteborg. Nei, nå er det romantiske bilferier i vakre omgivelser og eksotiske opplevelsesturer som gjelder.

Concierge.com har gjennomført en kåring om de beste reiserutene for deg som vil ha den ultimate bilferien. Listen er som følger:

Californias kystlinje
Bortsett fra når du er på storbyweekend i USA vil leiebil alltid være en naturlig følgesvenn i dette landet. I USA kan nær sagt alt ordnes fra bilsetet og det å leie bil er rimelig. Og selvfølgelig kan du få tak i alle slags biler. Den ultimate kjøreturen skal være highway 1 langs Californias berømte kyst, mellom Big Sur og San Simeon. Stupbratte klipper ned mot havet byr på fantastiske naturopplevelser, og veien i seg selv byr på utfordringer for sjåføren uten at man føler at man setter livet på spill. Et populært stoppested på ruten er Bixby Creek Bridge.

Få gratis reiseguide om Los Angeles her.
Hent reiseguide om San Francisco hos Reiseplaneten.

Amalfikysten - Italia
Like ved Napoli finner du fantastisk natur med veier som snirkler seg fram og tilbake mellom landsbyer som befinner seg høyt oppe i fjellene og helt nede ved havet. Amalfi Kombineres med besøk til den verdenskjente øya Capri, sjarmerende Sorrento og den gamle vulkanbyen Pompeii. Vestlandsveiene blir som motorvei å regne. Kombiner gjerne reisen med besøk i Roma. Det er slettes ikke lange kjøreturen fra Roma til Amalfi, og veiene er flotte.

Få gratis reiseguide om Napoli her.
Se fotogalleri om Pompeii hos Reiseplaneten.

Hana Highway, Maui, Hawaii
Hvem kan ikke tenke seg en kjørerute som tar deg fra regnskog til langstrakte strender? Hana Highway i Maui byr på dette og mer til. Ikke store avstanden, men 500 skarpe svinger og 50 enveiskjørte bruer gjør at du må beregne god tid. Det er mange steder du kan stoppe for en rast, enten det er ved fossefall, strender eller utsiktspunkter.

Høylandet i Skottland
Du lærer raskere enn du tror å kjøre på «feil side av veien». Og du vil ikke angre. Høylandet i Skottland byr på en herlig miks av fjell, grønne åssider og åssider dekket med røsslyng. og ikke minst et utrolig gjestfritt folk. Du finner alltid en landsby med en pub hvor du er hjertelig velkommen.

Få gratis reiseguide om Glasgow her.
Få gratis reiseguide om Edinburgh her.
Hent reiseguide om Aberdeen hos Reiseplaneten.

Great Ocean Road - Australia
Langs Great Ocean Road finner du en kystlinje som tar pusten fra deg og naturopplevelser som inkluderer Bells Beach på Surf Coast til regnskog ved Otways. Ta gjerne utgangspunkt i Melbourne og kjør til Portland via Apollo Bay og Port Fairy.

Finn ut mer om Australia hos Reiseplaneten.

Atlasfjellene i Marokko
Velkommen til 1001 natt. En tur over Atlasfjellene gir deg opplevelser du ikke vil glemme. Her kan du dessuten stå slalåm hele året om dagen, og nyte strandlivet om ettermiddagen. Kombineres med eventyr i Marrakech og late dager i Agadir.

Få gratis reiseguide om Marrakech her.
Les om Agadir hos Reiseplaneten og se fotogallerier.
Sjekk leiebilpriser og les anbefalte bilturer hos Reiseplaneten.
Last ned flere gratis reiseguider her.