Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer i februar

Valentinsdagen, karneval og kinesisk nyttår over hele verden.

(SIDE2): Skal du ut å reise i februar? Februar er en av de mest aktive månedene på festivalfronten og en rekke destinasjoner over hele verden har større og mindre aktiviteter å tilby sine tilreisende.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Februar er først og fremst kjent som karnevalsmåneden og vi kan raskt nevne karnevalene i Rio og Venezia og Mardi Gras i New Orleans. Men februar har også en rekke arrangementer knyttet opp mot kinesisk nyttår, valentinsfeiringer, vinterfestivaler, og musikkfestivaler. Og for deg som ikke skal til Venezia, Rio eller New Orleans har vi plukket ut følgende festivaler og arrangementer i februar 2009.

Få gratis reiseguide om Rio de Janeiro her.
Hent gratis reiseguide om Venezia hos Reiseplaneten.

Utvalgte festivaler og arrangementer i februar 2009
Jokkmokk i Sverige har i perioden 2. februar til 7. februar sitt årlige vintermarked. Dette vintermarkedet har aner tilbake til 1605 og er en viktig samisk festival. Jokkmokk ligger ikke veldig langt fra Luleå, omtrent på linje med Bodø. Les mer på jokkmokksmarknad.com.

Kinesisk i San Francisco
San Francisco i USA har 7. februar sin årlige kinesiske nyttårsfeiring. Paraden er den største utenfor Asia og går fra Market og 2nd. Street til Kearny og Jackson. Paraden avsluttes med storslagent fyrverkeri hvor så mange som 600.000 raketter og kinaputter avfyres. Les mer på chineseparade.com.

Hent gratis reiseguide om San Francisco hos Reiseplaneten.

Wetlands Park i Orlando, USA arrangerer den 7. februar sin årlige Wetlands-festival. Festivalen startet i 1999 og byr på forskjellig flora, fauna og dyreliv. Les mer på cityoforlando.net

Blomster og penger
Chiang Mai i Thailand arrangerer 6 - 8 februar sin blomsterfestival. Den byr i tillegg til blomster også på tempelskulpturer, dyreliv, forestillinger og parader. Les mer på tatchiangmai.org.

Les mer om Chiang Mai hos Reiseplaneten.

I Berlin arrangeres 6. til 9. februar den årlige store pengemessen på Estrel konferansesenter. Inngangspris er fra 7 Euro og messesenteret holder åpent fra klokken 10 til 18. 30 mynthus og 200 internasjonale samlere beregnes å delta. Les mer på worldmoneyfair.ch.

Hent gratis Reiseguide om Berlin hos Reiseplaneten.

New York har alltid noe spesielt å tilby og den 9. og 10. februar arrangeres den årlige Westminster Kennel Club Dog Show i Madison Square Gardens. Her kan du se de 2500 beste og vakreste hundene i USA kjempe om den gjeve «Best in show»-prisen. Les mer på westminsterkennelclub.org.

Valentinsdagen
New York feirer naturligvis valentinsdagen, og det på en rekke forskjellige måter. Den 14. februar holdes den årlige «bli gift på toppen av Empire State Building»-dagen. 14 gifteklare par plukkes ut den 14. februar og blir med det medlemmer av Empire States Buildings ekteskapsklubb. Søknad må skrives innen utgangen av november så du er nok litt for sent ute til å få være med denne gangen.

Hent Gratis reiseguide hos Reiseplaneten om New York.

Bremen i Tyskland arrangerer den 13. og 14. februar sitt heftige karneval. Karnevalsfeiringen startet i denne moderne formen allerede i 1985 og hvert år er det et nytt tema som gjelder. I 2009 er temaet «rød». Bremen byr på kjempeparty fredag natt og karneval i gatene lørdag ettermiddag. Les mer på bremer-karneval.de.

Les mer om Bremen hos Reiseplaneten.

Helsingfors har hvert år den 7. - 14. februar Musica Nova festival hvor hele byen syder av konserter, forestillinger, danseteateroppvisninger og workshops. Temaet i 2009 er New York. Les mer på musicanova.fi.

Få gratis reiseguide om Helsingfors her.

Den italienske byen Verona kalles jo for romantikkens by og den 13. - 15. februar arrangerer Verona sin «in Love-festival» etter inspirasjon fra Romeo og Julie. Er du på jakt etter en romantisk weekend så er vel dette løsningen? Ta gjerne fly til Venezia eller Milano og hopp på toget for rimeligste reise. Les mer på veronainlove.com.

Se fotogalleri om Verona med nyttig informasjon hos Reiseplaneten.

Mens vi er inne på kjærlighet kan vi jo nevne Lovers-festival i Roquemaure en times kjøretur fra Marseille sør i Frankrike som avholdes den 14. og 15. februar. Gateforestillinger, fyrverkeri og parader gir byen liv. Festivalen har aner tilbake til 1860-årene. Her nytes både kjærligheten til hverandre og til Côtes du Rhône-vin. Les mer på saintvalentin.org.

Hent gratis reiseguide om Marseille hos Reiseplaneten.

Karneval
Et par karneval til må vi få plass til. Hva med Maastricht-karnevalet som arrangeres 3 dager til ende i februar? I 2009 holdes festen 14. til 16. februar og i tillegg til maskerader er det levende musikk fra flere scener. Diskoteker og barer holder åpent 24 timer i døgnet flere steder i byen. Les mer på carnavalinmaastricht.nl.

Rijeka i Kroatia arrangerer den 22. februar sitt hundreårige karneval som både inneholder elementer av folklore og mytologi, i tillegg til den obligatoriske festingen. Paraden er litt av et skue, blant annet på grunn av flere hundre fløytespillende deltakere. Les mer på ri-karneval.com/hr.

Få gratis reiseguide om Dubrovnik her.
Les mer om Rijeka hos Reiseplaneten.

Renoir Cafe i Milano har sin egen årlige valentinsfeiring i perioden 13. til 21. februar. Her organiseres kjærlighetsmiddager med viktorianske møbler, stearinlys og personlig service og dine valg spilles på restaurantens piano. Menyen er satt på forhånd og prisen er 50 Euro per par. Du finner restauranten ved 20 Via San Martino della Bastiglia. Les mer på renoircafe.it.

Få gratis reiseguide om Milano her.
Få flere gratis reiseguider her.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken