Gå til sidens hovedinnhold

Dette er kjendisenes paradis

Vil du treffe på kjendiser, bør du reise hit.

(SIDE2): Mallorca er kjendisparadiset, men kanskje du har lyst til å oppleve noe helt spesielt? Det er ikke få superkjendiser som er fans av Mallorca. Og selv om det er de færreste av oss forunt å sippe til Champagne på dekket til en super-yaht, så er øya definitivt stedet hvor du kan slå ut håret med noen dagers jetsettliv!

Se fotogalleri om Palma de Mallorca hos Reiseplaneten.

Shopping i designbutikker
Shopping i Palma by er en fryd, og har du lyst til å glemme finanskrise og vekke beundrende blikk når du kommer hjem, så får du et knippe butikker her:

Rialto Livin ved gaten Calle Sant Feliu 3c, ikke langt fra mer kjente Paseo del Borne, er kjendisenes favoritt når det gjelder designerklær av typen casual. Butikken har blant annet en egen kolleksjon fra den kjente tyske designeres Jil Sander, klær du garantert ikke finner flust av i kantinen på jobben.

Alternativt besøker du Billy's Fashiongroup. Dette er butikken for den hippe og trendy, og byr på merkevarer av Riani, Blugirl beachwear, Elizabeth Hurley Swimwear og Bogner Jeans og flere. Outlet-utgaven av Billy's finner du i Puerto Andratx. Les mer på nettsiden Billys-fashiongroup.com.

Du må også stikke innom XOL shop som ifølge egenreklamen selger solbriller til divaer. Her er et stort utvalg av glamorøse solbriller. Adressen er C/ Union 2-A i Palma by. Helt klart noe du bare «må ha» på stranden i sommer.

Middag med stjernene
Vi kan ikke garantere at du får bord ved siden av en celebritet eller tre, men sjansen er stor hvis du besøker en av disse restaurantene:

Tristan Restaurant
Denne restauranten er snart en institusjon. Den er eksklusiv og glamorøs, med beliggenhet ved vakre Puerto Portals. Dette er den eneste restauranten på Mallorca med 2 Michelin-stjerner. Tristan holder åpent alle dager mellom 2000 og 2330. Les mer om restauranten på deres nettsider Grupotristan.com.

Bar, Co
For mange fastboende er dette Mallorcas mest attraktive restaurant. Frekventeres av de vellykkede og vakre. Chef Emilio Castrejon kombinerer lokale produkter og asiatiske smaker til å bli de herligste retter. Middag serveres fra kl. 2000.

Bacchus Restaurant
Hvis du ikke har råd til å bo på Reads Hotel i Santa Maria (se mer omtale under) så kan du kanskje besøke restauranten deres, Bacchus. Den har stjerne i Michelin-guiden og middagen serveres i en sal med et interiør som tar pusten fra de fleste. Les mer om restauranten på hotellets nettsider Readshotel.com.

Se og bli sett på Mallorca
Utelivet på Mallorca er berømt, og betraktelig mer sofistikert enn det de fleste opplever på Magaluf eller Palma Nova. Noen av de beste barene er:

Bar Marchica i Torre Peraires 1 serverer herlige cocktails og blir ofte frekventert av kjendiser. Åpent fra 1600 til 0300 alle dager med unntak av søndager. Et alternativ er King Kamehameha Club hvor du også kan få brukt dansefoten. Hver fredag spiller internasjonalt kjente DJs musikk. Mange kombinerer King Kamehameha med nabobaren K Bar. Les mer om King Kamehameha på deres nettsider King-kamehameha.de.

Sov som en konge
Det finnes hoteller i alle prisklasser på Mallorca og i Palma by. Vi gir noen tips om de beste (og dyreste):

St. Regis Mardavall Hotel: 5-stjerners Hotell med fantastiske Spa-fasiliteter. Ler mer om hotellet på deres nettsider Mardavall-hotel.com.

La Residencia Hotel: Dette hotellet som gir vy over kunstnerlandsbyen Deià og nordvestkysten er kjent som et romantisk gjemmested for kjendiser. Les mer om hotellet på deres nettsider Hotellaresidencia.com.

Castillo Hotel Son Vida: Dette er hotellet som ble benyttet av både Jackie Kennedy og Grace Kelly. Fantastisk utsikt over Palmabukta. Les mer om hotellet på deres nettsider Hotelsonvida.com.

Arabella Sheraton Golf Hotel: Også golfentusiaster må få sitt. Arabella Sheraton Golf Hotel er et 5-Stjerners Hotell med tilgang til 3 golfbaner. Les mer om hotellet her på deres nettsider Arabella.es.

Sjekk hotellprisene på Mallorca hos Reiseplaneten.

Rimelige flypriser i februar og mars
Norwegian starter opp sine ruter sist i mars til Palma de Mallorca. Direktefly fra Oslo koster ca. 2300 kroner tur og reteur hvis du er tidlig ute. Billigere restplasser kommer nok, men da i et begrenset antall. Men du må gjerne besøke Mallorca tidligere. Da er Lufthansa eller SAS i kombinasjon med andre flyselskaper redningen. Er du litt fleksibel på dato bør ikke prisen være særlig mer enn 2300 kroner med disse heller, men du må beregne en eller to mellomlandinger på veien.

Sjekk klimatabeller og mye annet nyttig om Mallorca og Palma hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Palma her.
Få flere gratis reiseguider fra Side2 her.

Kommentarer til denne saken