Gå til sidens hovedinnhold

På sykkelsetet med «ølbriller»

I denne byen kan du sykle på sightseeing med halvliteren i hånda.

Noen vil ha fest og moro hele tiden, og i Amsterdam er dette fullt mulig. Også mens du sykler. «Beerbiking» er en attraksjon enkelte elsker, og som andre gjør alt de kan for å forby.

En annerledes sightseeing!
Tenk deg en gjeng på ti personer syklende. Mest ligner det en rullende kro, der langbord med øl og karaokeanlegg er lett tilgjengelig for deltakerne. Heldigvis er det en ansvarlig «sjåfør» med på teamet også.

Se videofilm om Beerbiking i Amsterdam hos Reiseplaneten.

Holder det med 30 liter øl?
Sykkelremediet er hjemmelaget og selskapet som står bak garanterer at «sjåføren» både er erfaren og pålitelig. Opplegget inkluderer standard 30 liter øl, med andre ord 6 halvlitere til hver hvis dere er 10 personer. For tre gutter på tur blir det kanskje i meste laget? Prisen for ølkalaset ligger fra 475 euro. Med Karaoke koster det noe mer. Og det garanteres at dere får se Amsterdam med nye øyne.

Priseksempler på fly Oslo – Amsterdam fra Momondo:
20. – 23. mai: 1512 kroner t/r
28. – 30. mai: 1171 kroner t/r
3. – 6. juni: 1643 kroner t/r
11. – 14. juni: 793 kroner t/r

(Prissøket ble gjort onsdag 12. mai med reisesøket Momondo. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Finn en rekke reisetips om Amsterdam hos Reiseplaneten.

Fast møtepunkt
Alle ølsykkelturene starter i Ruiterkade 5, med andre ord på østsiden av sentralbanestasjonen i Amsterdam. Turen går nær sagt over hele sentrale Amsterdam, via botaniske hage, gjennom Amstel og langs kanalen Singel. Hele turen tar omtrent to timer og de største syklene tar hele 22 mennesker. Du kan skreddersy turen ved å inkludere alt fra pizza til karaokeparty. Og foretrekker du vin eller alkoholfrie drikker så kan selvsagt det også ordnes. Les mer på Beerbike.co.uk.

Ølsykling brer om seg
Det finnes flere byer som har tilsvarende tilbud. Dersom du besøker Tyskland og byer som Köln eller Frankfurt skal du ikke bli overrasket om du ser et lystig lag sykle nedover gatene. Men sannsynligheten for at du opplever et slikt opplegg i Norge er nok liten. Så får du selv bestemme om du mener heldigvis eller dessverre.

Last ned gratis reiseguide om Amsterdam her.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken