RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferieopplevelser helt gratis

Sist oppdatert:
De flotteste ferieminnene kan du få uten å betale en krone. Se listen over de beste gratisattraksjonene verden over.

Det er reisemagasinet Travelandleisure.com som har kåret de beste gratisattraksjonene verden rundt. Se listen som gjør ferien billigere.

1. Gratis sightseeing
Oppdag en by med en som kjenner den aller best - en lokal innbygger. Det finnes flust av frivillige som ønsker å vise frem byen sin uten å ta betalt. Bruk internett for å finne personer og avtal tid på forhånd, og du vil mest sannsynlig få et unikt bilde av feriedestinasjonen din.

2. Gratis sykler


Se byen på to hjul. I København, Zurich, Bern og Helsinki kan du låne sykler helt gratis fra stativ som er plassert rundt omkring i byene. Du betaler et depositum når du henter sykkelen som du får tilbake når du setter den fra deg igjen. Byer som Paris, Wien, Roma og Lyon tilbyr sykler som er gratis den første halvtimen, bruker du de lenger må du punge ut et lite beløp.

3. Gratis podcasts
Last ned podcasts til MP3-spilleren din og få en forteller rett på øret som forklarer deg alt om de største attraksjonene over hele verden. I Europa kan du bli guidet av globetrotter og reisebokforfatter Rick Steves, som forteller om attraksjoner som Louvre, Versailles, Colosseum, det sixtinske kapell og andre severdigheter. Forfatteren Peter caine har en gratis podcast basert på sin bok «Walking the Da Vinci Code» i Paris. Norske Reiseplaneten.no tilbyr også gratis MP3-guider til flere europeiske destinasjoner.

4. Gratis offentlig transport
I Tyskland og Wien tilbyr InterCity Hotels gratis offentlig transport til alle sine gjester, mens turister i New York kan nyte godt av den fantastiske utsikten til New Yorks skyline på den 25 minutters lange turen på ferjen til Staten Island.

5. Gratis overnatting
Hotelloppholdet kan være det dyreste på hele ferien, så hvorfor ikke bo i noen andres hjem mens de bor i ditt. Registrer ditt hjem på en nettside som for eksempel International Home Exchange Network som inkluderer medlemmer som vil byttelåne hjem over hele verden.

6. Gratis skipass


Bestiller du en Utah-pakke med morgenflyvningen til Salt Lake City får du et boardingpass som du kan bruke som et heldagskort i skibakkene ved Deer Valley Resort, Park City Mountain Resort og The Canyons Resort. I Colorado kan du bli belønnet med gratis skipass hvis du bidrar med frivillig arbeide, og i Quebec får alle som kler seg ut som julenissen på Santa Claus Day stå gratis.

7. Gratis sportsarrangement
Hvert år trener flere olympiske lag ved Utah Olympic Park, som var arena for 14 arrangementer under vinter-OL i 2002. Ved Lake Placid i New York kan du også følge med på olympiske og profesjonelle kunstløpere og ishockeylag som trener, helt gratis.

8. Gratis museum og dyrepark
Noen av de største museene i verden har gratis inngang, blant annet nasjonalmuseet og -galleriet i England, Scotland og Wales. Er du i London må du besøke Nasjonalgalleriet, British Museum, Tate Modern og Victoria and Albert.

I Washington DC er inngangen til alle de 19 Smithsonian museene, National Portrait Gallery, Air and Space Museum, Natural History Museum og National Zoo gratis.

9. Gratis konserter


I Sør-Afrika kan du være publikum til gratiskonserten ved Greenmarket Square, som er forløperen til den årlige Cape Town Jazz Festival. I Antibes i Frankrike er det flere gratis konserter ved Jazz a Juan International Annual Jazz Festival, det samme gjelder for Montreal International Jazz Festival i Canada.

10. Gratis filmer
Hver sommer er Parc de la Villette utenfor Paris trekkplaster for filmelskere med sin gigantiske utendørsskjerm og gratis utendørs kinofestival. I Baltimore kan du delta på Flicks on the Hill, et utendørs filmarrangement med gratis filmer. Og i Pismo Beach i California kan du se film under stjernene annenhver onsdag.

(Kilde: Travelandleisure.com )Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere