(Side2): Det er ikke bare på charterferie i Hellas og på Kanariøyene du kan oppleve pub crawl. På storbyferien kan du bli guidet til de aller beste barene og nattklubbene.

Absolutely zero boring bloody Eiffel towers - guaranteed!
Befriende ærlig og ganske så frisk markedsføring fra Thirsty Swagman som fra nettstedet worldsbiggestpubcrawl.com tilbyr en bysightseeing som tiltrekker seg stadig flere turister, nemlig pub crawling. Det er snart ikke en storby med respekt for seg selv, eller kanskje mangel på respekt, som ikke tilbyr en organisert pub til pub-runde.

Den ultimate pub crawl
En av de ultimate pubturene som nevnte nettsted arrangerer er en asiatisk turne som inkluderer Singapore og Phuket i Thailand med semilegendariske Rock City pub ved Patong Beach. Avreise er riktignok fra Perth i Australia og reisen koster cirka 20.000 kroner.

Les mer om Perth og hent reiseguide hos Reiseplaneten.
Les mer om Singapore og hent reiseguide hos Reiseplaneten.

Pub crawlens historie
Byer som Amsterdam og Berlin har mer eller mindre arrangert pub crawls i flere år. Etter hvert har arrangementene blitt mer offisielle og inkluderer engelskspråklige guider. I Spania har man også lenge hatt pub crawls, men først og fremst runder til forskjellige tapasbarer. Nå er trenden at arrangørene fokuserer på ungdommen som lokkes med utagerende samvær. Nær sagt alle storbyer i Europa har pub crawls hvor målsettingen i prioritert rekkefølge er, øl, fest, shots. Og rekken av byer verden over som får et slikt opplegg vokser. Og det blir heldigvis bedre organiserte pub crawls med mer seriøse drivere.

Få gratis reiseguide om Amsterdam her.
Få gratis reiseguide om Berlin her.
Få gratis reiseguide til flere destinasjoner her.

Egeszsegedre!
Hva dette betyr? Jo, det er «skål» på ungarsk. Budapest er en av byene som har flere organiserte pub crawl-turer. En tradisjonell pub crawl-runde tar normalt fire timer og du rekker innom to til fire puber. I tillegg til øl vil du også få muligheten til å lære å drikke shots som ungarere gjør det. Les mer på traveltoe.com.

Få gratis reiseguide om Budapest her.

I Praha er den offisielle pub crawl-baren å finne i gaten Dlouha, nær torget i gamlebyen. En helaften koster 390 Koruna for menn og 290 Koruna for kvinner, (100 Koruna er cirka 33 kroner). Husk at seriøse arrangører også tar ansvar for din sikkerhet, de vil også gi deg innsikt i byens bedre utesteder. Et godt tips er å vurdere arrangøren nøye før du hopper på.

Pub crawl for viderekomne.
«Pure Fun» er et konsept som finnes i flere byer og som strekker det litt lenger. Du hentes på flyplassen og kjøres til hotellet. Pakken inkluderer også en obligatorisk guidet pubrunde, inngang til nattklubber av ymse slag – og i tillegg alt av drikke. Prisen på opplegget er cirka 8000 kroner.

Det finnes også pub crawls som går på historiske puber, spesielle temarunder eller tilsvarende. Et større arrangement tar deg med på festivaler, blant annet Oktoberfestivalen i München. Som i alt annet finnes det opplegg som dekker alle behov.

Hvorfor skal man ta en pub crawl?
Vel, stemningen er høy og du får garantert mulighet til å gjøre nye bekjentskaper. Settingen vil gjøre det lettere å sette i gang samtaler. Du vil også få nyttig informasjon, i alle fall om byens uteliv og drikkevaner. Se heller ikke bort fra at du får noen insidertips. Pub crawl er naturlig nok mest populært blant folk i 20-årene, men det er heller ikke uvanlig med både 30- og 40-åringer.