Er du så heldig at du bor på Østlandet, vil du i nær fremtid kunne fly svært billig til en rekke populære storbyer i Europa. Mens Torp Sandefjord Lufthavn tidligere var nærmest enerådende med tanke på flyreiser med Ryanair, til dels sammen med Haugesund Lufthavn, har nå Moss Lufthavn Rygge blitt et nytt satsingsområde med ruter til Madrid, London, Bremen, Alicante, Barcelona (lander i Girona), Bergamo (Milano) og Brussel.

Det interessante er at rutene går til noen av de mest populære storbyene for norske weekendturister, og at konkurransen med SAS og ikke minst Norwegian dermed hardner til. Og konkurranse er som regel til de reisendes beste, eller?

De beste prisene på flybilletter, hotell og leiebil finner du med Nettavisens reisesøk.

Er Ryanair virkelig så billig?
Hvis du klarer å bære over med koffertgebyrer og kredittkortgebyrer, og selv kan ordne utskrift av boardingpasset, aksepterer at businessklasse ikke er nødvendig, og er innforstått med at de fleste av flyplassene Ryanair benytter er små og med begrensede fasiliteter, så er det ikke tvil om at du virkelig kan spare penger.

Les mer om flyselskaper og flyavganger hos reiseplaneten

3 prissammenligninger:

Oslo – London 9/10 – 12/10

Ryanair kr 205,-

Norwegian kr 1140,-

SAS kr 1746,-

Oslo – Alicante 12/12 – 19/12

Norwegian kr 1243,-

Ryanair kr 1573,-

SAS kr 1949,-

Oslo – Paris 6/11 – 9/11

Ryanair kr 1108,-

Norwegian kr 1229,-

SAS kr 1749,-

(* Vi har i priseksemplet brukt billigste pris uavhengig om dette er fra Oslo Gardermoen, Moss (Rygge) eller Torp (Sandefjord). Alle priser hentet fra Momondos søkemotor.
** Flypriser er variable og vil variere avhengig av antall ledige seter og klasse, og kan endre seg fortløpende.)

Ryanair er spesielt gode til Italia
Er du glad i Italia er Ryanair et meget godt alternativ. Med direkteflyginger til Alghero (Sardinia), Bologna, Pisa, Roma, Bergamo (Milano) og Trapani (Sicilia) er det vanskelig å finne tilsvarende tilbud fra andre selskaper fra et lite land som Norge. Dette gjør også at du har mulighet til å fly til Bologna, være noen dager i denne vakre byen, ta toget via Toscana og avslutte ferien i Roma og så fly hjem fra der.

Les mer om Italia og italienske reisemål hos Reiseplaneten.

Er du fleksibel nok?
Den største utfordringen med Ryanair, og for den saks skyld delvis også Norwegian, er at de har begrenset med avganger. Med andre ord må du innrette deg etter når flyselskapet flyr, mer enn å få billige flybilletter når du aller helst vil reise.

SAS og deres samarbeidspartnere vil i de fleste tilfeller ha langt flere avganger, både per dag og antall ukedager, men da ofte med mellomlanding i for eksempel København. Lavprisselskaper som Ryanair og Norwegian har kun direkteruter.

Tips for deg som jakter billige flybilletter!
Vår konklusjonen er at Ryanair jevnt over er billigst, men ikke bestandig. Vår erfaring er at spesielt til London er Ryanair svært gode på lave priser. Det er også hit de har flest avganger.

Vårt beste tips for deg som først og fremst er på jakt etter billige billetter, eller forbedre fleksibiliteten med mulige reisedager, er også å sjekke prisene på enkeltreiser. Kanskje bør du fly ut med Ryanair og hjem med Norwegian?

Ryanairs komplette liste med destinasjoner fra Norge vil fra og med november 2009 være:

Moss Lufthavn Rygge
Madrid, London, Bremen, Alicante, Barcelona (lander i Girona), Bergamo (Milano) og Brussel

Torp Sandefjord
London, Glasgow, Milano (Bergamo), Marseille, Liverpool, Bremen, Frankfurt, Barcelona, Pisa, Birmingham, Düsseldorf, Bologna, Sardinia, Sicilia, Alicante, Roma, Paris, Krakow og Lódz. (Marseille og Pisa er sommerruter).

Haugesund Lufthavn
Alicante, Bremen, Edinburgh og London.

Få gratis reiseguider til ditt reisemål her.
Les de siste reisenyhetene her.