*Nettavisen* Nyheter.

Fortsatt plass i påskefjellet

Foto: Ola Matsson (Trysil Skisenter/Skiinfo)

Selv i en rekordsesong finnes det ledige senger i påsken.

En snørik vinter og påske i april taler for en strålende høytid for dem som skal på fjellet. Nå melder Skiinfo om at det fortsatt finnes restplasser ved norske alpinanlegg.

Mange hytter, leiligheter og rom går for reduserte priser rundt palmesøndag og dagene etter påskehelgen.

Hytte til 70.000
Hytta «Blomset» på Geilo koster normalt 60.000 kroner for en uke, men nå kan du få den i påsken for 35.000 kroner, opplyser Skiinfo. Ødegård Teigen Hytteutleie kan også friste med hytta Skarvegløtt, satt ned fra 85.000 til 70.000 kroner i påsken.

Les også:Påskeferien kan bli billig

På andre siden av prisskalaen finner vi Estatia Resort Geilo eller Havsdalsgrenda. Søndag til søndag, med 6 dagers skipass inkludert, koster 528 kroner per person per døgn. Normalpris er 700 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skiinfos sider meldes det også om gode rabatter fra aktører på Beitostølen, Hafjell, Haukelifjell, Hemsedal, Hovden, Kvitfjell, Lifjell, Oppdal og Trysil.

- Viktig ferieuke
- For flere skianlegg og hotell står påsken for opptil 15 prosent av omsetningen, så belegget i påsken er ganske kritisk med tanke på om bookingen har gått opp fra i fjor eller ikke, sier Jens-Andreas Løland til Nettavisen.

- Informasjon om vinterens belegg kommer som regel etter påskeferien, men et generelt inntrykk er at det har vært godt med bookinger hos de fleste skianleggene i Norge. Vi har fått flere tilbakemeldinger fra skianlegg som mener de ser en tendens i at flere nordmenn velger Norge fremfor alpene som skisted i disse tider. Dette kan ha sammenheng med blant annet valutakurser og litt trangere økonomi hos en del av oss, sier Skiinfo-sjefen.

Allerede jubel i Trysil
Denne uken har det vært jubel i Trysil. Det har aldri før vært solgt så mange overnattingsdøgn i en tilsvarende periode. Totalt 40.000 gjestedøgn er ny rekord.

- Dette er en milepæl i vår historie. Og siden vi er landets største aktør er dette også norgesrekord, sier Sondre Amdahl, salgs- og markedssjef i Trysilfjellet Alpin AS.

Les også:Her blir det knallpåske

Det er svenskenes vinterferie som slår ut på statistikken. Et gjestedøgn regnes som en gjest en natt i en kommersiell seng. Denne aktuelle uken står svenskene for totalt 17.000 gjestedøgn, mens danske gjester er representert med 14.000 gjestedøgn. I tillegg til disse tallene kommer gjester som bor på hotell i Trysil.

- Med de gode forholdene vi har i bakkene nå, og all snøen vi har fått i vinter, går dette mot en ny rekordsesong, spår Amdahl.

Med mer snø i vente de nærmeste dagene, er det flere som gleder seg til vinterens store avslutning.

- Snøen ser ut til å holde seg godt mot påske, og flere skianlegg har nå 3 meter med snø. Det har ikke kommet så mye snø den siste uken, men de fleste skianleggene har i stedet hatt noen gode soldager, sier Løland.

Sjekk hva som skjer i påsken på helenorge.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.