For mange nordmenn er Frankrike selve drømmelandet og det er ikke noe rart med det. Frankrike gir deg flotte storbyer, og landet er kjent for romantikk, god vin, Champagne og et fantastisk kjøkken, og om våren og sommeren er landet prisgitt et herlig klima.

Vurderer du sommerferie i Frankrike og er lysten på å slikke sol på stranden og bade i havet? Da er det ikke umulig at du havner på sydøstkysten og den franske riviera. Her får du en rask strandguide om de kanskje mest populære og eksklusive badebyene i Frankrike,

Her finner du de billigste flybillettene til Frankrike og resten av verden.

Cannes eller Nice?
Nice har steinete strand. Det unngår du om du tar turen noen kilometer sør langs Côte d'Azur. Her finner du filmbyen Cannes med sine små sandstrender hvor du leier parasoller rimeligere enn du tror.

Cannes byr også på koselige caféer nær stranden som gjør det enkelt å få noe å spise, en kaffe eller et glass vin. Strandpromenaden er like bra i Cannes som i Nice, men kortere.

Nice har derimot flere attraksjoner, større og vakrere bygninger og i tillegg et bedre utvalg av butikker og restauranter, og også et mer variert natteliv. Vi vurderer Nice som en mer genuin fransk by enn Cannes, og sistnevnte fremstår for oss nærmest som konstruert for turister i sommersesongen, om vi skal være litt ondskapsfulle.

Les mer om Frankrike hos Reiseplaneten
Få gratis reiseguide om Nice her.

St Tropez
Bare navnet oser av esklusivitet, vakre kvinner og menn med makt og penger. St Tropez lever ganske bra opp til sitt renomé som en glamourby. Her er dessuten bra strender med rimelig god plass, selv om det i høysesongen blir utrolig mange flere mennesker enn man skulle ønske.

Trafikken til og fra St Tropez kan være et mareritt. Men det verste er nok at dette ikke er stedet for oss med tynne lommebøker.

Juans-les-Pins og Antibes
Juan-les Pins og for den saks skyld hele Antibes-området har vært et sol og badested siden 1920-tallet. Områdets ry har kommet i fotsporene til berømtheter som Picasso, Fitzgerald og for den saks skyld Coco Chanel.

De senere år har har stedet fått en rekke nye flotte og dyre restauranter med havutsikt. Sant nok er de små strendene her bra med myk og fin hvit sand. Men du reiser ikke hit på et trangt feriebudsjett. Hit reiser du for å feire noe spesielt med din kjære, og ikke for ha noen uker familieferie. Da blir du blakk. For familier anbefaler vi like gjerne Cannes eller Nice.

Monaco
Monaco er ikke stedet folk snur seg etter en Ferrari, det er jo noe alle har. Monaco er et eget kongedømme og mest kjent for sitt Casino i Monte Carlo og sine smale gater hvor det arrangeres Formel-1 løp.

Monaco har en utrolig dyr marina hvor du kan skue enorme yachter. Men artig nok finner du rimelige spisesteder i havneområdet rundt la Conadmine. Hva med strendene? De er små og smekkfulle med vakre kvinner som er der for å bli sett, og med en atmosfære som lett får deg til å føle deg alene til tross for at det er så mange andre der.

Menton
Reiser du til Menton så er du praktisk talt i Italia. Lengre sydøst i Frankrike er vanskelig å komme. Her finner du noen flotte strender som dessuten er barnevennlige. Stedet er sjelden overbefolket, kanskje med unntak av høysesongen, og prisene er fortsatt levelig. Avstanden til mer kjente Nice er 30 minutter med tog. Dette er ikke stedet du reiser for party, velg da heller Nice. I tillegg kan du ta flotte utflukter til Italia.

Les mer om Nice hos Reiseplaneten.

(kilde: bugbog.com)