RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gjør dette i Bergen på 6 timer!

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Noen timer til overs? Sjekk disse Bergen-tipsene.

Bergen er ikke lett å bli klok på, for den uinnvidde. Vestlandets hovedstad, og porten til vestlandsfjordene, er så mye mer enn en kystby. Den er på sitt vis veldig unorsk, en renessanseby med den ene foten i det norske fjordlandskapet, den andre godt plantet ute i Europa.

I middelalderen vokste Bergen fram som Norges viktigste by, og etter hvert Nordens største. Det skyldes ikke minst den sterke forbindelsen nedover i Europa, takket være den omfattende handelen gjennom Hansaforbundet. Den tyske dominansen i hanseatenes tidsalder gjorde at Bergen i flere hundre år hadde blikket mest vendt ut av landet enn innover, selv om byen var tuftet på handelen av råvarer, særlig fisk fra Nord-Norge.

Den sterke, utenlandske innflytelsen gjør seg fremdeles gjeldende. Man er norsk, men først og fremst bergenser. Et karaktertrekk som gjenspeiles i det meste av det som skjer i den vakre byen mellom de syv fjell.

Last ned GRATIS REISEGUIDEtil Bergen og andre byer hos Reiser & ferie.


til Bryggen, som er selve hjertet i byen. Herfra hadde Bergen en utstrakt handel med utlandet. Den gamle tyskerbryggen, beskyttet av UNESCO, er en sterk påminnelse om byens tidligere posisjon. Her er det i dag museer, restauranter og andre severdigheter som forklarer mye av byens renessansesjel.

Se
Bergen Museum som tar for seg byens og områdets historie fra de første menneskene kom hit fram til i dag. Her finner du noen av landets største samlinger innen kultur- og naturhistorie. Museet er inne i en omfattende omstillingsfase, der fokuset er mer moderne og spennende, fremtidsrettede utstillinger.

Reiser & ferie har også tips til 6 TIMER I TROMSØ

Kjøp
fersk fisk på det berømte Torvet før du reiser hjem. Du får ikke bare noe av det beste havet har å tilby, men et besøk der er en opplevelse i seg selv. På Bryggen ligger butikken Troll, som selger – ja riktig – trollfigurer i ulike fasonger, størrelser og materialer. Er du interessert i vikingetiden kan butikken Viking på omtrent samme sted være noe for deg. Her finner du for eksempel unike kopier av sverd funnet i vikingegraver.

Spis
Wesselstuen, ikke så mye på grunn av maten, men det helt spesielle miljøet. Her finner du blant andre politikere, skuespillere og journalister i en lettantennelig blanding. Og det er ingen spiseplikt.

På en holme i skjærgården like utenfor byen ligger Cornelius, som serverer de herligste sjøretter.

Få flere innsidetips fra NORSKE BYER hos Reiser & ferie.

+ 12 timer
Utforsk den flotte trehusbebyggelsen i Sandviken, og ta deretter Fløibanen opp til Fløyfjellets topp 320 meter over havet. Her oppe er det også et vakkert turterreng. Du kan slappe av på restaurant, og på sommeren arrangeres det konserter på fjellet. En tur Edvard Grieg-museet på Troldhaugen utenfor sentrum bør du også legge inn.

Etter endt dyst utgjør Grand Terminus et fint nattleie midt i byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere