RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock.com

Gjør juleshoppingen her

Knallpriser på reiser til Beijing i november. Se priseksempler og Beijing-guide her.

Nå som den kvelende varmen, som ofte rammer Kina i sommermånedene, har gitt seg er Beijing det perfekte stedet å gjøre unna julegaveshoppingen på. I november og desember finner du også knallpriser på flybilletter til Beijing:

Priseksempler på flybilletter Oslo-Beijing-Oslo:
Fra Torp 8. november - 15. november: 5020 kroner
Fra Oslo 15. november - 22. november: 4381 kroner
Fra Oslo 22. november - 29. november: 3793 kroner
Fra Oslo 29. november - 6. desember: 2869 kroner

(Reisene er funnet mandag 26. oktober med Nettavisens reisesøk, priser og tilgjengelighet kan endre seg.)

Hotellprisene er også svært lave i den kinesiske hovedstaden. På herberger og hostell kan du bo for en femtilapp, men har du råd til å betale rundt 300 kroner kan du faktisk bo på flotte fire- og femstjernershoteller med topp beliggenhet for den prisen.

De store turistopplevelsene
Det er bare noen ting som må oppleves som turist i løpet av livet. På en slik liste hører naturlig nok et besøk til Kinas hovedstad Beijing hjemme. Kina er i en rivende utvikling, noe du ikke minst vil se når du er ute og opplever Beijings voksende underholdnings- og uteliv. Beijing har i tillegg noen av verdens aller største severdigheter og attraksjoner.

Finn reisetips om Beijing hos Reiseplaneten.

Shopping
Her finner man noe for enhver smak. Beijing er virkelig et shoppingeldorado uten sidestykke. Her finner du utallige kjøpesentre som er fylt til randen av både kinesiske butikker, internasjonale kjeder og designerbutikker. På det berømte silkemarkedet finner du smykker, kinesiske suvenirer og kopier av designervesker og andre luksusvarer. Husk at her må du prute, du kan få varene til en tiendedel av prisen som blir oppgitt i utgangspunktet dersom du er god.

Den delikate, men også udelikate maten får du på det berømte nattmarkedet som befinner seg i Wangfujing street.

Les mer om shopping i Beijing hos Reiseplaneten.

Den himmelske freds plass
Verdens største torg ligger sentralt i Beijing, rett ved Den himmelske freds port som tar deg inn i en annen utrolig severdighet, Den forbudte by. Torget som dekker 400.000 kvadratmeter skal ha plass til mer enn 1 million mennesker. Plassen har flere attraksjoner, blant annet Mao Zedongs mausoleum, Det kinesiske nasjonalmuseum og sentralt plassert står Monumentet for folkets helter, en 38 meter høy obelisk.

Den himmelske freds plass har vært åsted for mange manifestasjoner og er et naturlig samlingspunkt den dag i dag. Det kan virke uvirkelig at denne enorme plassen ikke var tilgjengelig for allmennheten helt fram til 1911.

Den himmelske freds plass ble gjenstand for store endringer i 1950-årene. Blant annet ble gamle keiserporter revet og markedsgater fjernet. Til sammen var dette med på å gjøre plassen så enorm som den nå fremstår, til tross for at Mao-mausoleet har tatt en stor andel kvadratmeter som opprinnelig var åpent. Maos balsamerte etterlevninger skal fremdeles finnes i Mausoleumet.

Les mer om Kina og reisemål i Kina hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Beijing her.

Obligatoriske attraksjoner
Er du i Beijing er det obligatorisk å oppleve Den forbudte by med sitt keiserpalass. Du finner denne rett i nordlige enden av Den himmelske freds plass. Inngangsporten flankeres av et enormt Mao-portrett og er umulig å unngå å se.

Sommerpalasset ligger i Xicheng-området nordvest i Beijing. Sommerpalasset og dets grønne områder er populært utfluktssted også for Beijings innbyggere. I tillegg til flotte bygninger og statuer byr Sommerpalasset på en fascinerende innsjø. Kunming-sjøen ble gravd ut med hjelp av rundt 100 000 arbeidere, og er en kunstig dam.

Bli et ekte menneske
Den kinesiske muren passerer et stykke utenfor Beijing og du kan ta en taxi eller la ditt hotell eller ditt reisebyrå ordne en sightseeing med en kinesisk operatør. Mao skal ha sagt at dersom du ikke har vandret på muren, så er du heller ikke et ekte menneske.

Den kinesiske muren er verdens største og lengste byggverk. Nye oppdagelser viser at den antakelig har vært enda lenger enn de 6400 kilometerne som kilder som Wikipedia oppgir. Beregn minst en times kjøretur fra Beijing til muren. Det er flere steder der ditt besøk kan starte, men for enkelthets skyld foreslår vi Badaling.

Den delen av muren som passerer Badaling, ble bygd under Ming-dynastiet og ble påbegynt rundt år 1368. Fra inngangen vil du se at veien (på muren) til høyre er full av kinesiske turister. Årsaken er at det er denne veien Mao valgte da han tok sin berømte vandretur på muren fra Badaling.

Vi vil i tillegg få avkreftet en myte: Den kinesiske mur synes ikke fra månen.

Se fotogalleri om Beijing hos Reiseplaneten.

Komme seg til Beijing
Det er ikke vanskelig å komme seg til Beijing. Husk bare at du må ha turistvisum. Det ordnes via den kinesiske ambassaden i Oslo og koster 500 kroner. Husk at dersom du skal besøk for eksempel Hong Kong eller Macao på reisen må du ha et dobbeltvisa, siden du da skal krysse kinesiske grenser to ganger. I tillegg må flybillett og hotell være bestilt før du får visum, men det holder om du kun har bestilt hotell for første natten.

Raskest kommer du til Beijing med Finnair (mellomlanding i Helsingfors), men også SAS og KLM har også flyginger til Beijing. British Airways og Austrian Airways er andre alternativer.

Finn flybilletter til Beijing og andre reisemål med Nettavisens reisesøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere