RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her blir «Jesus» korsfestet hver dag

Foto: The Holy Land Experience
Denne temaparken er en «levende bibelhistorie».

Er du interessert i religionshistorie eller er en personlig kristen som vil komme nærmere kilden? Da bør kanskje The Holy Land Experience bli ditt neste reisemål.

Jesus korsfestes i Orlando
Hver dag korsfestes Jesus i temaparken The Holy Land Experience. Stedet er i Orlando – USA. Teaterstykket som følges av store folkemengder viser med stor innlevelse og påkostede rekvisitter hvordan Jesus føres til korset og hans lidelser der.

Men dette er ikke den eneste oppføringen som skjer i temaparken. Her er mer enn faste ti liveopptredener, og alt fra kampen mellom David og Goliat til en nasjonal hyllest av Amerika vises flere ganger om dagen.

Les mer om reisemål i USA hos Reiseplaneten.

The Holy Land Experience
Temaparken er kristendommens Disneyworld og er åpen stort sett alle dager hele året, men naturligvis holdes hviledagen hellig. Med andre ord er det alltid stengt på søndager. Åpningstider er normalt fra 10:00 til 18:00, men utvides utover kvelden i høysesongen.

Parken åpnet i 2001 som verdens første «levende historiske bibliotek» som tar for seg historien rundt Jesus Kristus. Dette er show, gospelsang og farger, og ikke på langt nær så kjedelig som kanskje mange tror. Amerikanerne kan det å underholde, nær sagt uansett hvor seriøst temaet egentlig er.

Inngangspris og adresse
Prisen er omtrent 200 kroner for et dagspass for voksne, med rabatter for barna (under 12), og du kan også kjøpe pass for flere dager hvis du vil det. Du blir også bedt om å donere penger til parken – frivillig naturligvis. Har du lyst til å ta turen hvis du er i nærheten så er adressen 4655 Vineland Road, Orlando. Les mer om parken på Holylandexperience.com.

Andre kjente temaparker i Orlando
Hvis du har andre interesser så er det ingen utfordring for Orlando. Flere store temaparker finnes vel knapt samlet på et så begrenset område noe annet sted i verden? Her er fire andre av de aller beste og mest populære temaparkene i Orlando:

Magic Kingdom
Dr, Lake Buena Vista, FL 32830

Universal Studios Florida
6000 Universal Boulevard, Orlando, FL

SeaWorld Orlando
7007 SeaWorld Dr, Orlando, FL

Epcot
Walt Disney World

Se liste over Floridas beste temaparker hos Reiseplaneten.

Komme seg til Orlando
Det er ingen sak å fly til Orlando. Dessuten er billettprisen lavere enn noensinne. Med for eksempel Air Canada kan du med to mellomlandinger, komme til/fra Orlando International Airport fra så lite som 5000 kroner (tur/retur inkludert skatter og avgifter) nå i desember. Med Continental trenger du som regel kun en mellomlanding fra Oslo, og de har ofte priser som matcher Air Canada. Alternativt kan du fly til Miami eller Fort Lauderdale og ta deg til Orlando derfra. Kjøreturen tar i underkant av fire timer.

Priseksempler på flybilletter Oslo – Orlando:
9. – 16. januar: 4411 kroner
15. – 23. januar: 4312 kroner
23. – 30. januar: 4367 kroner

(Søket er gjort lørdag 28. november med Nettavisens reisesøk. Prisene gjelder per person tur/retur. Hver oppmerksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg)

Få Florida-tips hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Fort Lauderdale her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere