RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

Her er det fest i hele april

Skal du ut å reise i april, så er det til Sevilla du skal sette kursen.

Andalucía er sagnomsust på godt og vond. Her er flamenco, tyrefekting, strender og et utrolig herlig klima, selv om sommeren kan bli svært så varm. Andalucía er på mange måter uforanderlig, og det er nesten så man kan føle at Ernest Hemingway fortsatt sitter på en bodega i nærheten.

Andalucias hovedstad er Sevilla, og hit er det godt å komme hele året. Men aller best er det nok å komme hit i april. Da er det nemlig duket for den ene festivalen etter den andre.

Sjekk klima i Sevilla hos Reiseplaneten.

Semana Santa
Festivalperioden starter med Semana Santa, eller Den stille uken (også kalt Den hellige uken), for så å bli etterfulgt av vårfestivalen noen dager senere. Semana Santa er egentlig en religiøs festival, med opptog for Jesus og Jomfru Maria, men festivalen har utviklet seg i en retning vi ikke akkurat vi vil kalle høytidelig, uten at det ligger noe negativt i dette. Barene og spisestedene holder åpent døgnet rundt og hele familien er med på festen, fra barnebarn til bestemor. Det er en rekke opptog og flamencodansen og -musikken høres i alle gater. Folk går i kapper, som du selv kan kjøpe i butikker over hele Sevilla. Vi foreslår at du besøker gaten Calle Alcaiceria de la Loza hvis du skal gjøre et innkjøp.

Ikke bruk t-skjorte skjærtorsdag
Skjærtorsdagen går Sevillas kvinner kledt i sort og det ses ikke med blide øyne dersom turistene rusler rundt i shorts og små T-skjorter. Parader går fra kirker rundt om i byen, og selve festivalens høydepunktet er om morgenen. Da har nemlig opptoget vandret rundt i byen siden midnatt og er nå på vei mot katedralen, til beskuelse for store folkemasser. Det beste stedet for å se opptoget er antakelig rundt Giralda.

Forventede datoer for kommende Semana Santa er:
28. Mars til 4. April 2010
17. april til 24. April 2011
1. april til 8. April 2012
24. mars til 31. mars 2013
13. april til 20. April 2014
29. mars til 5. April 2015

Se videofilm fra Semana Santa i Sevilla hos Reiseplaneten.

Vårfestivalen La Feria
Finn fram til inngangsporten «Portata» og ta steget inn til den store festen. Offisielt starter det når ordføreren i en høytidelig seremoni får slått av alle lysene i byen. Feria har sitt midtpunkt sydvest i Sevilla, ved elven, nærmere bestemt i Los Remedios. Den arrangeres normalt cirka to uker etter Semana Santa og er en stor fest for mengder av folk, både fastboende og tilreisende. Det spises, drikkes, danses og kurtiseres døgnet rundt i nesten en hel uke. Den første offisielle La Feria-dagen faller på en tirsdag, og da er det stort opptog i byen med folk til hest.

Real de la Feria
Festen holdes på et område som kalles Real de la Feria og det inkluderer en stor fornøyelsespark, Calle de Infierno. Du finner telt med øl, vin og tapas som holder åpent fra 13:30 til tidlig neste morgen. Etter tradisjonen er det strenge regler som må følges av telteiere, og etter sigende blir også disse reglene fulgt, men for oss som ikke er oppvokst med festivalen virker det som om alt er mulig.

Festivalen har historie tilbake til 1847. Vil du være som de lokale så skaff deg rett bekledning. For mennene kalles klesdrakten «traje corto» og består av korte jakker, tights og støvletter. Kvinnene skal kles opp som flamencodanserinner.

Se videofilm av La Feria i Sevilla hos Reiseplaneten.

Forventede datoer for La Feria i årene som kommer er:
20. april til 25. April 2010
3. mai til 8. Mai 2011
24. april til 29. April 2012
16. april 21. April 2013
29. April til 4. Mai 2014

Hent gratis reiseguide om Sevilla hos Reiseplaneten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere