*Nettavisen* Nyheter.

Her er din drømmereise

Foto: lululemon athletica/auburnxc/alexdecarvalho (Flickr/creative commons)

Dette er ferietipsene for deg enten du er ung, voksen, pensjonist eller nudist.

Det finnes et drømmereisemål for alle og naturligvis kan du finne en reiseliste som passer akkurat for deg. Med hjelp av bloggene fra Travelhacker og diskusjoner internt har vi satt opp de tre beste reisemålene for deg som er single og ung, for pensjonister og utendørsentusiaster, enten disse sistnevnte foretrekker å møte naturen med eller uten klær. Her har du våre tips:

Ung?
Ungdommer flest liker stort sett å treffe andre ungdommer på sine reiser, de liker ofte også å ha en aktiv ferie som inkluderer både et stort kulturtilbud og muligheter for gode fester. Gjerne kombinert med bademuligheter. Glem charterturen til Bulgaria og svartehavskysten. Her er tre gode reisemål for deg som er ung, eller bare føler deg sånn:

Finn flybilletter og hotell her.

Storbyturen går til New York
Det finnes ingen alternativer til The Big Apple. Ingen andre byer har makent kulturtilbud eller like omfattende uteliv som New York. Her er musikkscener og barer som tilfredsstiller alles smak og behag. New York har også blitt en trygg by, så dette er helt klart stedet for både unge kvinner og menn året rundt.

Hent fri reiseguide om New York her.

Sommerferieparty på Ibiza
Ibiza er verdens beste partyøy. Hit kommer ungdommer fra hele verden for å gå på klubber og diskoteker og gjøre alt de slutter med den dagen man bestemmer seg for å bli voksne. Nettene benyttes naturligvis til festing, mens dagene stort sett går bort til avslapning på flotte strender. Likevel anbefaler vi å ta en oppdagelsesreise rundt på øya. Ibiza er nemlig en meget vakker øy med mange fasetter. Typisk reisemål fra medio juni til og med september.

Les mer om Spania hos Reiseplaneten.

Sol og bad i Miami året rundt
Miami har ryddet opp i sin brokete fortid og regnes nå av mange som USAs beste by for single. Årsaken ligger kanskje i alle de unge lettkledte menneskene du finner på bystrendene og som er kjent for å like å feste. Hvorfor ikke bli med på festen en uke eller to? Det er ofte enkelt å finne billige flybilletter fra Norge til Orlando og Miami. Et helårsreisemål er det også.

Les mer om USA hos Reiseplaneten.

Pensjonist?
Er du pensjonist er du jo heldig. Da kan du jo ta ferie når du selv vil, møte nye mennesker og utvide dine horisonter. Tre tips til ferier som bør falle i smak er følgende:

Cruise i Karibien
Glem eventuelle fordommer om at du må ha blått hår og gå i skotskrutede bukser. Cruise i Karibien er ren og skjær nytelse. Det er også billigere enn du tror. Du finner nok av andre pensjonister å mingle med hvis det er av interesse. Men også yngre mennesker. Ta gjerne en cruisebåt fra Miami, eller New York. Cruise i Karibien kan du ta hele året.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: GarryWiseman

Lei en bobil
Hvorfor ikke reise på oppdagelsesferd på egen hånd? Lei en bobil og oppdage Europa. Sør-Europa er mye bedre tilrettelagt for bobiler enn i Norge. Ha full fleksibilitet og se hva du selv ønsker og bli så lenge du vil.

De aller fleste bobiler veier under 3,5 tonn og har færre enn syv sitteplasser. Dermed kan alle med vanlig førerkort kjøre en slik bil. Bare husk et godt kart eller en GPS.

Langtidsferie på Mallorca
Lær deg spansk, bli en bedre golfspiller eller rett og slett nyt gode varme dager når det er som kaldest her hjemme. Vi foreslår en opp til 90 dagers ferie med et av de kjente charterselskapene, for eksempel med Ving med avreise allerede i januar. Da kommer du når appelsintrærne bærer sine frukter og rett i forkant mandeltrærnes blomstring.

Få gratis reiseguide til Mallorca her.

Nudist?
Hvis du er av typen som mener badeshortsen eller bikinien bare er overflødig, og er lei av å bade på nakenstranden på Huk i Oslo eller snike av deg klærne på tjernet ved hytta, er dette reisetipsene for deg:

Red Beach
Neste sommer tar du turen til de greske øyer og Kreta. Ikke bare er Kreta en herlig ferieøy. Her finner du dessuten en svært populær nudiststrand. Stranden Red Beach er er å finne nær Matala, syd på Kreta. Nudistdelen er nord på stranden, som forøvrig ikke er like rød som sin navnebror på Santorini. Matala er kjent som en «hippieby» og ikke minst for sine menneskekonstruerte grotter med en historie som strekker seg mer enn 2000 år tilbake i tid. Du kommer enkelt til Kreta med et charterselskap, eller du kan fly med rutefly via Aten.

Les mer om Kreta hos Reiseplaneten.
Få gratis reiseguide om Kreta her.

Little Beach, Maui
Orker du ikke å vente til sommeren med å kaste badebuksa utendørs, så ta sikte på øya Maui og stranden Little Beach. Dette er Hawaiis eneste «offisielle» nudiststrand. For selv om offentlig nakenhet er forbudt på Hawaii blir det normalt ikke sjekket på Little Beach. Maui er for øvrig den nest største av Hawaii-øyene og har cirka 140.000 innbyggere. Skal du spørre lokale om veien til Little Beach så vit at de kaller stranden for Pu'u Ola'i Beach.

Leucate Plage
Hvorfor ikke kombinere nudistferien med herlig fransk mat og drikke? I Frankrike kan du for eksempel nyte strandlivet i Eva og Adams drakt ved Leucate Plage. Leucate Plage ligger midt mellom Marseille og Barcelona i Spania og innebærer at du greit kan kombinere nudistbadingen med en tur til storbyen for kultur og shopping.

Få gratis reiseguide om Barcelona her.
Få gratis reiseguide om Marseille hos Reiseplaneten.

Utendørsentusiast?
Er du en aktiv utendørsentusiast som ønsker nye og spennende opplevelser på din ferie? Da skal du få tre ekstraordinære og spektakulære reisemål som du vil elske å fortelle dine venner om når du kommer hjem:

Galápagosøyene
Dette kan bli din livs opplevelse. Følg i Darwins fotspor og la ferden gå til Galápagosøyene, disse fascinerende vulkaniske øyene utenfor Sør-Amerika. Drømmestedet for deg som er glad i dyr og natur, og som ikke kan fordra storbyferier. Du kan for eksempel fly eller ta båt til Galápagosøyene fra Ecuador.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: jthetzel

Les reisebrev om Galápagosøyene og andre reisemål hos Reiseplaneten.

Costa Rica
Fly til hovedstaden San Jose og utforsk Costa Rica. Dette lille landet er ikke stort større enn Danmark, men byr på alt fra storslagne fjellområder, aktive vulkaner, regnskog nydelige strender og store fossefall. Lei en bil og du kan bade i det Karibiske hav på morgenen og surfe på stillehavskysten om ettermiddagen.

Få gratis reiseguide om Costa Rica her.

Mount Everest
Du behøver ikke være ekspert i fjellklatring for å ta turen hit, men det hjelper. La utgangspunktet bli byen Lukia hvor du vil treffe mange klatrere og eventyrere. Det vil si dine likesinnede, for dette er reisemålet for den avanserte utendørsentusiasten. Les mer på Nepal.com.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.