Her er Europas nye turistfavoritt

Foto: ka13 (Flickr/creative commons)

Dette er byen for deg som elsker arkitektur og gadgets.

17.08.09 21:36

Valencia har en by i byen, og ikke en hvilken som helst by, men en fantastisk vitenskapsby som turister og lokalbefolkningen strømmer til.

Finn flybilletter og hotell i Valencia og andre reisemål her.

«Heldige Stabæk!»
Stabæk skal snart spille fotballkamper mot spanske Valencia (27. august i Valencia) for videre spill i nyvinningen Europaligaen. Hvis vi ser bort fra sannsynligheten for å kunne gå videre som følge av denne trekningen, så er Stabæksupporterne heldige med tanke på hvilken flott by de nå har anledning til å besøke. Valencia er nemlig på vei til å bli en skikkelig turistfavoritt gjennom sin kontinuerlige byutvikling. Glem forstedene med sine fæle boligblokker og konsentrer deg om den herlige gamlebyen, de flotte strendene utenfor bysentrum og ikke minst Ciutat de les Arts i les Ciències Hemisferic.

Ciutat de les Arts i les Ciències Hemisferic
Vitenskapsbyen Ciutat de les Arts i les Ciències Hemisferic eller CAC som er forkortelsen de fleste benytter, er Valencias mest populære attraksjon og store stolthet. Og det skulle bare mangle, for det finnes knapt mennesker som ikke finner noe å begeistre seg for i denne fantastiske museumsbyen. Her er bygningene laget like mye for øynene, som for å oppbevare gjenstander og til rette for diverse utstillinger. Arkitekturen er både fascinerende og iøynefallende og populære fotoobjekter.

Se fotogalleri fra Valencia hos Reiseplaneten.

Sentral beliggenhet
CAC ligger ved gaten Avda. Autopista del Sale, sentralt i Valencia, og du kommer hit enkelt ved å ta byens Metro, linje 3 og/eller 5. Fra stasjonen Almeda kan du beregne en cirka 15 minutters spasertur til museumskomplekset. Alternativt kan du ta EMT-buss nummer 19, 35, 40 eller 95. Alle disse rutene går nemlig til vitenskapsbyen.

De største attraksjonene i CAC
Dette fantastiske prosjektet ble designet av den verdenskjente arkitekten Santiago Calatrava som er byens egen store sønn. Innvielsen skjedde den 16. april 1998. Men ikke alle bygningene er tegnet av Calatrava. For eksempel er det oseanografiske akvariet tegnet av Félix Candela. Vitenskapsbyen har en rekke store attraksjoner. Her er de største og mest kjente:

  • Vitenskapsbyens Planetarium som ligger i L'Hemisfèric (13000 kvadratmeter) viser naturvitenskapelige filmer på en enorm IMAX-kino og via flotte lasershow. Multimedia på sitt beste.
  • L'Ocenanogràfic er et enormt stort oseanografisk akvarium på hele 110.000 kvadratmeter og 42 millioner liter vann. Her kan du blant annet se hvaler, hvalrosser og delfiner i sitt rette element.
  • L'Umbracle er en botanisk hage som i tillegg til en utrolig flora byr på en rekke vakre skulpturer og herlige promenadestier.
  • Museu de les Ciències er et interaktivt vitenskapsmuseum som ligger i et fantastisk bygg som kan minne om et dinosaurus-skjelett. Utstillingen dekker over 40.000 kvadratmeter.
  • Palau de les Artes er dronning Sofias kunstpalass. Hele dette kunstpalasset er tilegnet musikkunsten og scenekunsten.

Skal du besøke alle avdelingene, noe vi absolutt anbefaler, vil det absolutt lønne seg å kjøpe et dagspass til cirka 250 kroner for voksne og reduserte priser for barn under 12 år.

Les mer om andre attraksjoner i Valencia hos Reiseplaneten.

Komme seg til Valencia
Det er i og for seg enkelt å komme seg til Valencia selv om Norwegians sommerruter avsluttes 16. august. Men husk å sjekke flyruten før du bestiller. Det er ikke sikkert det er så gøy med to mellomlandinger, i for eksempel både København og Madrid. Og uansett om du velger SAS eller andre flyselskaper så vit at prisene til Valencia ikke er lett å bli klok på. Billettprisene varierer gjerne fra 1500 kroner til 5000 kroner tur og retur inkludert skatter og avgifter. Så her kan du spare penger på å være fleksibel på reisedato.

Med Spanias flotte tognett i minnet kan vi også nevne at det er fint mulig å kombinere fly til Madrid og tog derfra til Valencia. Ikke bare kan du spare mange penger på flybilletten, men du får også oppleve to flotte, men ganske så forskjellige storbyer i Spania.

Hent reiseguide om Valencia hos Reiseplaneten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Reise

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag