Her er Europas spa-paradis

Foto: OLIVIER MORIN (AFP)

Trendy byliv, helbredende bad og flott natur.

Islendingene har vært gjennom svært turbulente tider og den økonomiske stormen har ennå ikke lagt seg. Turistene blir kanskje tatt ekstra godt i mot nå som landet sårt har behov for utenlandsk valuta. Så hvorfor ikke legge neste weekendtur til Reykjavik og unne seg selv og en man er glad noen dager med pur nytelse?

Bo på Hilton i verdens minste storby!
Hilton Spa Hotel Nordica er det eneste hotellet på øya med eget spaanlegg. Beliggenheten i Reykjavik er perfekt, hovedstaden som blir beskrevet som «verdens minste storby».

Island har et fascinerende landskap som rent ut sagt tilfører kroppen ren energi. Her er isbreer, brusende fosser og geysirer. Her finner du også Nordens største spa- og velværesenter; Laugardalur Spa, beliggende midt i byen. Laugardalur er 18.000 kvm med muligheter for kroppslig trim og velvære.

Denne spa-dalen er nær sagt nærmeste nabo til hotellet. Hilton Spa Hotel Nordica byr på alle fasiliteter og samme høye service som Hilton er kjent for. Dessuten er prisene for en tredagers spa-ferie her, antakelig mye billigere enn du tror. Normalt ligger prisene på ca 2500 kroner for 3 dager per person i dobbeltrom. Les mer om Hilton Spa Hotel og se bilder av hotellet hos Hotels Combined.

Priseksempel på fly Oslo - Reykjavik t/r:
5. - 7. februar: 1804 kroner
19. - 21. februar: 2616 kroner
5. - 7. mars: 2389 kroner
12. -14. mars: 1994 kroner

(Prissøket er gjort onsdag 27. januar med reisesøket Momondo. Vær opp merksom på at priser og tilgjengelighet kan endre seg).

Laugardalur - for hele familien!
Laugardalur er mest kjent for sine helsebringende bad. Laugardalslaug heter den varme kilden her, og det er Islands største termiske badeanlegg. Her finnes også en vakker botanisk hage, og en familiepark og dyrehage med dyr fra den Islandske naturen, som er åpen hele året.

På området finner du også Reykjavik Kunstmuseum, eller Ásmundarsafn som islendingene sier om sitt hvite skulpturmuseum.

Les om flere attraksjoner i Reykjavik hos Reiseplaneten.

Obligatorisk med utflukt til Den blå lagune!
Den blå lagune frister med konstant 37 grader celsius året rundt i sitt melkehvite og blå boblende vann. Den blå lagune befinner seg kun en drøy halvtime fra Reykjavik sentrum. Det går busser til og fra daglig, eller du kan leie deg en bil og kombinere badingen med en lengre utflukt på Island.

Den blå lagune, eller «Bláa Lónið» er et geotermisk spa-anlegg og det mest besøkte på Island. Vannet er rikt på mineraler og bading her skal virke helbredende på hudlidelser, som for eksempel psoriasis. Du finner spa-anlegget i lavaområdet til Grindavik kommune, som befinner seg på Reykjaviks halvøy lengst sørvest på øya. Avstanden til Reykjavik er i underkant av 40 kilometer og avstanden til Keflavik Internasjonale flyplass er 13 kilometer. Med andre ord kan du gjerne kombinere turen til Den blå lagune før du flyr hjem senere på dagen.

Se videofilm fra Den blå lagune hos Reiseplaneten.

Komme seg til Reykjavik
Du kan fly direkte til Reykjavik med Iceland Air eller SAS nær sagt hver eneste dag uken gjennom. En flybillett koster normalt fra 2500 kroner og oppover for en tur-/returbillett, inkludert skatter og avgifter. Du kan få billetter til under 2000 kroner hvis du er fleksibel og raskt ute når rimelige billetter slippes.

Momondo søker gjennom mer en 800 reisesider. Prøv Norges mest komplette reisesøk: Klikk her!

Få gratis reiseguide om Reykjavik her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.