*Nettavisen* Nyheter.

Her er Harry Potter-parken

Foto: Jeff Kern (Flickr/creative commons)

Vil du oppleve rumpeldunk, Galtvort og magi reiser du til Orlando.

25.06.10 15:30

Liker du magi og trylleri? Heksekoster, rumpeldunk og skumle slott får du på kjøpet. I helgen åpnet nemlig fornøyelsesparken The Wizarding World of Harry Potter i Orlando, Florida.

Dømt til å bli en suksess?
Harry Potter er en av verdens aller største litterære kassasuksesser, og naturligvis har dette blitt fulgt opp av en nesten like stor filmsuksess. Nå tas det tredje skrittet med opprettelsen av et magisk Harry Potter-land. Stedet er naturligvis alle store fornøyelsesparkers hjemland, Orlando i Florida. Hvor stor suksess denne siste satsingen blir er kanskje et spørsmål som er vanskeligere å besvare enn det man først ville trodd. Dette er nemlig ikke en egen stor temapark, men snarere et eget område i den større Adventure theme park vis-à-vis Universal Studios. På den annen side er plassen benyttet fornuftig. Og det er vel ikke mange som har flere fans enn nettopp Harry Potter?

Les mer om reisemål i USA hos Reiseplaneten.

Hva byr the Wizarding World of Harry Potter på?
Naturligvis kan du overnatte i parken, og naturligvis kan du kjøre berg- og dalbaner. Men hotellene er ikke en integrert del av Harry Potter-konseptet, men de ordinære Universal Studios hoteller. Men disse er imidlertid bra nok, hva med et par dager på Hard Rock Hotel?

Når det gjelder attraksjonene i the Wizarding World of Harry Potter så har disse naturligvis sine navn hentet fra bøkene og kinofilmene. Den mest attraktive berg-og-dal-banen heter Forbidden Journey. En annen populær attraksjon er Dragon Challenge. Lunsjen spiser du på Three Brooksticks før du tar en rusletur nedover The streets of Hogsmeade eller besøker Hogwarts Castle. Shopping foretas på Ollivanders eller Dervish and Banges.

Billetter og billettpriser
På området til Universal Studios får du tak i alt du trenger. Så matpakke kan du la ligge igjen hjemme – men husk penger eller kredittkort. Ting koster, og du kommer sikkert til å kjøpe flere suvenirer enn du trodde også.

Billetter kan kjøpes i alle varianter, med spesialversjoner for dem som bor på Universal Studios egne hoteller. Velg mellom inngangspass som varer fra én til syv dager. Det er forholdsvis veldig dyrt med dagspass. De dyreste passene gir deg imidlertid tilgang til alle parkene, men da må du beregne flere dager for å få utbytte av kjøpet. Prisen for dagspass til en av parkene er 79 dollar for voksne og 69 dollar for barn, det vil si ni år eller yngre. Dagspass til to parker koster til sammenligning 109 dollar for voksne og 99 dollar for barn. tredagers pass med tilgang til alle parker koster imidlertid «kun» 140 dollar for voksne og 125 dollar for barna. Så spørs det hvor fan du er av fornøyelsesparker da.

3427

Les mer om dollar og sjekk kursutviklingen hos Reiseplaneten.

Kjekt å vite om Orlando
Orlando ligger i Florida midt mellom atlanterhavskysten og Mexicogolfen, og med et godt stykke land begge veier før du kan bade i havet. Avstanden til Fort Lauderdale i sørøst er cirka 340 kilometer, mens det er litt lenger ned til Miami. Orlando er mest kjent for sine mange fornøyelsesparker, ikke minst Disneyworld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag